Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Overraskende, men fortjent bowlingseier

Etter en nervepirrende finalerunde, ble det overraskende seier i både dame- og herrefinalen i Sørlandets idrettsfestival.

– Endelig! jubler Linda Straumsnes, etter å ha vunnet knepent over lagvenninne Merete Haukom i siste runde av damefinalen i bowling under Sørlandets Idrettsfestival i helgen.

Det var takket være god egeninnsats og et rettferdig system at hun tok seg til utslagsfinalen, og vant. Etter innledende spill lå Straumsnes som nummer fem med 968 poeng på seks serier, og gikk klart videre. I mellomrunden startet alle på scratch, men fremdeles med handicap. Her spilte hun seg opp til en tredelt fjerdeplass med 489 på tre serier, og det var antall strike og spare som avgjorde hvem av de tre som skulle bli blant de fem i finalerunden.

IMG_1350

Svært jevnspilt

Finalen ble spilt etter utslagsmetoden, hvor den dårligste ryker ut etter hver serie. Straumsnes fikk det ikke helt til i starten, men etter noen gode råd fra lagvenninne Merete Haukom gikk det bedre, og til slutt var det de to som sto igjen. Det var en utrolig jevnspilt serie, hvor ingenting var avgjort før siste kast. Straumsnes vant til slutt sin første seier, med fire (!) pinner, og jubelen står i taket.

– Dette hadde jeg ikke trodd! stråler hun.

– Gratulerer! Det var sannelig på tide, sier utvalgsleder Tom Haukom idet han overrekker pokalen. Det viser at handicapsystemet vårt fungerer.

IMG_1357

Fra reserve til seier

Roger Orre fra Kvinesdalsbedriften Eramet var egentlig bare reserve, og skulle ikke spille i det hele tatt. Han spilte 1089 på seks serier i innledende runde, og var to pinner under cut’en (grensen for å gå videre). Igjen skjedde det at noen ikke møtte opp, og Orre var nestemann på listen. Han spilte en god mellomrunde med 596 på tre serier, og gikk videre som fjerdemann til utslagsfinalen.

I finalen spilte Orre jevnt, alle seriene over 200, og slo ut konkurrentene en etter en. I siste serien var det Orre mot kristiansanderen Jørgen Severinsen (Hennig-Olsen is), og det hele ble avgjort i syvende rute. Orre fikk til slutt 202, mot Severinsens 174, til vill jubel fra tilskuerne (de fleste lagkamerater av Orre).