Øvrebø Ladies gliser bredt etter å ha vunnet seriemesterskapet i årets 4. divisjon, 7-erfotball. Stående fra venstre: Kirsti Stomnås, Hilde Fuskeland Undheim, Veronica Ivedal, Helene Eidstø Helleland, Janne Ellefsen og Silje Topland (trener). Sittende fra venstre: Benthe Lill Honnemyr, Anette Terjesen, Ingun Nordli, Line Fjeldsgård, Thea Sofie Wehus Robertsen og Hege Homme. Av spillere som ikke var til stede på avslutningskampen nevnes: Hilde-Marie Sørensen, Julianne Topland, Elin Fjæren og Karoline Ellingsberg. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Øvrebø Ladies  – grillsesongen 2017

Tidlig ble det snakket om ambisjoner om å gå for gull, da vi hadde endt på en god andreplass i fjor, ett poeng bak seirende Farsund.  

Sesongen startet med en god gjeng med jenter som var motivert til å gi jernet sesongen 2017. Da undertegnede skulle sende ut en sms til jentene om oppstart av «gullsesongen 2017», endret rettskrivingen dette til «grillsesongen 2017». Fundamentet var satt.

Vi startet treningene i mars, utendørs på grufulle underlag. Oppmøtet var labert, men da sesongen startet 19.april, hadde vi hatt to-tre treninger – en gang i uka – med godt oppmøte. Grillsesongen 2017 startet med en brakseier: 1-12 borte mot Mandalskameratene. Dette gjorde godt, og jentene opparbeidet god selvtillit. Starten på sesongen hadde imidlertid en bakside. Allerede her var to spillere ute med skade, som skulle vise seg å være ute mer eller mindre resten av sesongen. Med en stall på 10-12 spillere, var man sårbar for skader.

Neste kamp var mot Risør 2, og laget gikk på sesongens første tap. En kamp der marginene ikke var på vår side, med utallige stolpe- og tverrliggerskudd, så endte kampen 3-1 til Risør 2. Jentene var ivrige på revansj og stod på. Dette resulterte i seier de resterende åtte kampene i første halvdel av sesongen. Seieren som smakte best kom nok i hjemmekampen på «Fort Homme» der laget slo storsatsende Donn 5-2.

Høstsesongen startet med en gjeng sultne jenter som hadde fått ferten av gull. Likevel skulle det vise seg å bli et tett løp, mot nettopp Donn. De første fem kampene gikk Øvrebø seirende ut av, inkludert returkampen mot Donn. Det første tapet her kom mot Lillesand. Deretter spilte laget uavgjort mot et Tveitlag som kanskje er det laget i serien som har hevet hatt størst utvikling gjennom sesongen.

Det var jevnt da siste serierunde var et faktum onsdag 18. oktober. Øvrebø måtte sørge for å ta poeng for å vinne serien, og dette i et lokaloppgjør mot Vindbjart. Jentene gikk hardt ut og viste stor lyst på seier. Målshowet startet etter to minutter, og kampen endte med storseier, 9-0, til glede for en håndfull tilskuere.

Her scorer Øvrebø på straffespark mot Vindbjart. Foto: Privat.

Grillsesongen 2017 har gitt gode resultater, til tross for få treninger. Laget trener én gang i uka og har fokus på at fotball er gøy! Det er et godt samhold i laget, og det har vært arrangert ulike sosiale festiviteter som har gjort sitt for samholdet jentene i mellom. Selvsagt også en del grilling!

Et særtrekk i laget er variasjonen i hvem som scorer mål. 12 spillere har satt navnet sitt på skåringslista denne sesongen, og lagets enestående spiss har stått for noen-og-femti av de totalt 126 skårede målene. Det må også trekkes frem at Øvrebø sannsynligvis har seriens mest solide bakrekke, med tre solide stoppere og to fenomenale keepere! Noe inhabilt av undertegnede, men dog…

Dette var tredje seriegullet for Øvrebøs damelag de siste ti årene. Utover dette har laget fem andreplasser, ofte avgjort på målforskjell eller ett poeng bak seriemester (kilde: fotball.no). Det har vært ett år man har vært nødt til å trekke laget, men utover det har jentene aldri prestert dårligere enn en fjerdeplass dette tiåret. Spillerstallen har vært relativt stabil, men det er også gjort en innsats med tanke på rekruttering av nye spillere. Dette har ført til å at laget har klart å fullføre sesongen til tross for mange og langvarige skader hos flere spillere.  

Vi er stolte over lagets prestasjoner. Vi har få spillere å ta av, sammenlignet med eksempelvis Vindbjart og Donn som har lag i 11-erserie som de kan låne inntil fem spillere fra. Dermed er også nivået på lagene vi møter i vår serie, varierende. Likevel har laget nå prestert på topp, til tross for dette. Det viser at vi har gode spillere, tross en noe høy snittalder på laget (27 år) og vi gjør noe riktig med vår ene trening i uka.

Nå blir det vinterhvile, mens vi satser på å klare å stille lag også neste sesong. Vi gleder oss, og nye spillere er selvsagt alltid velkomne!  Oppsummering må være at 7-erfotball er morsomt, uansett alder!