Her sykler min lagkamerat i KCK, Adrian Hilde, ved siden av Gunn-Rita Dahle Flesjå, regjerende verdensmester i maraton, OL-vinner i 2004 og verdensmester i rundbane fra 2006. Foto: Sondre Linstad-Hurum.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

På Gran Canaria med terrenglandslaget

Med blant annet OL-mester Gunn-Rita Dahle Flesjå som treningsmakker har det vært en meget lærerik treningsleir så langt.

I én uke har Adrian Hilde og jeg fått lov til å være med terrenglandslaget på treningsleir her på Gran Canaria.

DSC_0327
Adrian Hilde (bak) og jeg.

Det er mange sterke syklister her. Hver økt krever 100% fokus og innsats. Særlig fikk vi kjenne på smerte og syre når vi på tirsdag gjennomførte en såkalt «Gunn-Rita spesial» intervalløkt; som bestod av 6 x 10 min i bakke med spurter og styrketråkk om hverandre hver gang til toppen. Hver gang skulle vi ligge på, eller rett under terskel. Her snakker vi smerte fra start til slutt.

Nevnte Gunn-Rita Dahle Flesjå er regjerende verdensmester i maraton, verdensmester i rundbane fra 2006, europamester rundbane flere ganger (senest i 2012), OL-mester fra Athen i 2004, flere ganger norgesmester, nordisk mester og mange verdenscupseire med mer – hittil i karrièren. Denne damen er virkelig et forbilde og det er en ære å få trene ved hennes side under dagene her på Gran Canaria.

styrkespurt 2
Her er vi akkurat i gang med et av intervallene, som alle startet med maksimal spurt de første ti sekundene av de totalt ti minuttene mot toppen.

Som bildet til venstre også viser sykler vi intervallene på grus for å bli flinke til kraftoverføring på det løse underlaget. Vi starter jenter og gutter samtidig, slik at alle får pusha bra fra start. Etter hvert siles vi ut oppover i bakken. Både Adrian og jeg holdt godt følge med de beste på alle intervallene. Vi er stolte av å få trene med, og lære av, de beste.

styrkespurt
Her jobber jeg med å minske luftmotstanden samtidig som jeg prøver komme meg på inneren av gruppa fram mot neste sving.

Det er trist at samlingen allerede går mot slutten, med hjemreise natt til lørdag 23.januar. Hjemme får vi oppdateringer om at det er fryktelig kaldt for tiden, med under 20 minusgrader i Kristiansand-området.

Det virker som det blir en del innesykling når vi kommer hjem. Det blir vel å gå litt på ski som variasjon. Det neste på sykkelprogrammet i vinter er treningsleir i regi av Kristiansand Cykleklubb, på Mallorca fra 21.februar til 3.mars. Her vil vi være samlet både landeveis- og terrengsyklister.

Personlig har jeg valgt å forlate hovedsatsingen på landeveien for å prøve meg på terreng maraton for sesongen 2016. Det er flere grunner til at jeg har gjort nettopp det, men hovedsakelig var mangelen på tilbud på kontinentalnivå grunnen til at jeg nå har valgt å endre sykkelgren. I terreng maraton kan jeg satse mer på mine egne premisser og dra fordel av flere år med god treningsmengde og kapasitet. Terreng maraton har varighet på omtrent fire timer, så kapasitet vil være avgjørende for å lykkes.

Adrian Hilde satser på terreng rundbane som er en mer teknisk krevende terrengsykkel type, men med varighet på omtrent 1,5 time. I KCK er vi tre syklister som satser terrengsykkel for sesongen. Siste mann er Sondre Unnestad, som også satser maraton. Sistnevnte har ikke vært på denne januarsamlingen med landslaget.

På landeveien er de mange motiverte, med stort innslag av ung utvikling på laget. Trykk gjerne HER for å lese mer om elitegruppen i Kristiansand Cykleklubb.