Samboerne Kirsten Tønnessen (50) fra Vennesla og Andreas Jakobsen (41) fra Kristiansand gleder seg til å konkurrere i kettlebell maraton i Athen kommende helg. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

På medaljejakt i EM

Siden gullfangsten i VM kettlebell maraton er vi begge blitt sterkere og bedre teknisk. Vi gleder oss til å se hva det kan holde til i EM kommende helg.

Tusenvis av kilo skal løftes. Utholdenheten vil bli presset til det ytterste og vår mentale styrke og stahet vil atter en gang bli satt på prøve. Det er europamesterskap i kettlebell maraton det er snakk om.

Det er nå gått seks måneder siden vi var med i VM i kettlebell maraton, som var vår første internasjonale konkurranse. Den gang ble det flere gull i både halv maraton (30 minutter) og hel maraton (60 minutter). Det ga stor motivasjon og mersmak til å satse videre. Så nå pakkes treningsbag’en på nytt med håp om flere medaljer og Norges ære i behold.  Turen går til Athen i Hellas 26. og 27. mai.

Treningene har vært målrettet, tunge og gode. Vi har begge presset hverandre til bedre og bedre resultater på tester siden VM. Vi har begge blitt sterkere og bedre teknisk, og denne gangen kan vi også dra med oss erfaringene vi har fra tidligere VM-deltakelse.

Vi er fire utøvere. som reiser fra Norge denne gang. Karen Zuleta fra Farsund og Gerd Magnhild Løyning Lunden og oss to fra Øvrebø SSK.

Andreas stiller med 32 kg kule i 30 minutter og 24 kg kule i 60 minutter. Kirsten stiller med 16 kg i 30 minutter og 16 kg i 60 minutter. Kulene løftes kontinuerlig med stort fokus på teknikk og presisjon. Det er antall løft som avgjør resultatet. Og setter man ned før tiden, blir resultatet null.

Dette er maratonløfting – kettlebell-sportens svar på femmila, Oslo maraton i motbakke, en svømmetur til Danmark m.m. Det er lange, tunge og smertefulle set vi sliter oss igjennom. Det er til tider vondt….veldig vondt…men også en helt fantastisk følelse ved å gjennomføre og kanskje seire. Og det er nok derfor vi har falt så for denne spesielle sporten. Følelsen det gir oss av å overvinne noe så stort.

Les flere innlegg om kettlebell her