Hakeem Teland fra Høvåg er i finalen i K1 500. Finalen går fredag ettermiddag. Her med sine sju gullmedaljer fra et tidligere mesterskap Foto: Thomas Pindard, Norges Padleforbund.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Padler mot verdens beste 17-åringer

Multitalentet Hakeem Teland padler kommende helg i Polen mot verdens beste 17-åringer i et arrangement kalt Olympic Hopes.

Høvåg-gutten Teland har allerede som 17 åring nådd å toppe listene i svømming for årsklassen her i landet og satt norsk juniorrekord på 4x50m mix medley lag med tre lagkamerater i KSA. Fra i sommer har han satset på sin andre store idrett, som er kajakk.

Allerede i fjor ble han femdobbelt nordisk ungdomsmester (under 16 år), og i sommer har han også slått ut i full blomst med norske juniorpadlere i klassen 18 år/yngre.

Det begynte med at han ble tatt ut til å padle K4 i junior-VM og sammen med de fire andre norske guttene kom seg til B-finalen på 1000m.

Teland skal om to dager bryne seg på verdenseliten med andre 17-åringer. Foto: Fædrelandsvennen.
Teland skal om to dager bryne seg på verdenseliten med andre 17-åringer. Foto: Fædrelandsvennen.

Dernest vant han tre gull i junior NM på K1 200m, K1 500m og endelig K1 5000m, dvs alt fra sprint til distanse. Det som imidlertid viste at gutten har mer enn vanlig talent var at hans vinnertid på K1 200m faktisk var 2/10 sek bedre enn vinnertiden i senior -NM og på K1 500m nøyaktig samme tid.

For 14 dager siden vant han i tillegg seks gull i lagbåt i junior-NM (K2 og K4) sammen med klubbkameratene i Fana.

Kajakkforbundet har fluksens innlemmet han i seniorlandslagets samlinger og han er denne helgen like godt tatt ut til arrangementet Olympic Talents i Polen i konkurranse med verdens beste 17-åringer.

Hakeem forteller at han føler at formen bare blir bedre og bedre og at han håper på finaleplasser i K1 200, K1 500m og K2 1000m.

Dette er ikke en påstand tatt rett ut av luften, da han sannsynligvis er Nordens beste 17-åring i kajakken.

Han reiser i dag torsdag og vil padle lørdag og søndag og da med forsøk, semifinaler og evt. finaler deretter. Alt i alt må han kanskje padle ni løp på to dager.

Vi venter spent på hva Høvåg-gutten kan prestere. Han har lenge hatt som mål å komme til OL om fem år, men man skal ikke se bort i fra at han kan kjempe seg inn i en av K2 eller K4-båtene som forbundet vil forsøke å få med i OL om et år i Rio.