Oversiktsbilde fra Birkenesrunden, der vinneren Pål Bjørke sees i midten foran i grønt. Alle foto: Pål Gundersen,
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Pål Bjørke raskest i Birkenesrunden

Ingen kunne tukte Pål Bjørke fra Vennesla OCK i massespurten på det 92 kilometer lange landeveisrittet søndag.

Det var ingen bombe at det var nettopp Bjørke som stakk av med seieren. Han er kjøresterk og rå til å spurte. Dessuten var han med i det første av to brudd i søndagens ritt, og fortjente således å gå til topps.

bjorke
Pål Bjørke (til venstre) suser inn mot mål.

Bak ham var det haugevis som ble klokket inn til samme tid. Alt i alt var det et bra ritt, med en snittfart på rundt 42 kilometer i timen. Kanskje litt mye vind, men likevel tilnærmet perfekte forhold. Sluttiden var også god, selv om det ikke ble noen løyperekord. Det var rundt 200 deltakere, som jo er godt bak rekorden på nær 400 for fire-fem år siden. Men vi er jo ikke alene om å se at deltakerantallet går nedover i de mange sykkelrittene som arrangeres.

Pål Bjørke (34) sa følgende etter rittet:

– Jeg fikk et perfekt opptrekk av Erik Tandberg inn mot sluttspurten, og gjorde resten selv de siste 250 meterne. Det er alltid gøy å vinne sykkelritt, og jeg har mange lovord om Birkenesrunden, som jeg sikkert har vært med ti ganger i nå.

Her er resultatlisten fra den 42 utgaven av Birkenesrunden.

premier
Fra premieutdelingen.