Aanund Tveitå (13) fra Otra IL perset fra 5,34 meter til 6,12 meter da han vant lengdeklassen for 14-åringer i Framo-lekene i Bergen sist helg. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Perset med 78 centimeter i lengdegropa

Aanund Tveitå (13) fra Otra IL sjokkerte både seg selv og støtteapparatet med sine lengdehopp i Framo-lekene. Han er nå best i Norge i sin aldersklasse.

Da han startet konkurransen hadde han en uke gammel rekord på 5,34 meter fra Quartlekene i Kristiansand.

Det ble lengre for hvert hopp og de to siste hoppene målte 6,11 meter og 6,12 meter, som er årsbeste i Norge i denne aldersklassen. Dette var en personlig rekord med hele 78 centimeter. Det hører sågar med til historien at lengstehoppet var med motvind 1,7m/sek! Hoppet er det 11. lengste gjennom tidene i Norge i 14-års klassen og gir 1073 poeng etter Tyrvingtabellen.

Han deltok for øvrig i seks øvelser og satte personlige rekorder i dem alle. Han vant totalt fire gull inkludert 60 meter, kule og spyd. Også de tre andre utøverne fra Otra IL gjorde sine saker bra i Vestlandets største friidrettsstevne for barn og ungdom.

Emelia Tveitå i 15-års klassen vant 60 meter, kule og spyd. Spesielt spydkastet på 42,18 meter og kuleresultatet på 12,52 meter var imponerende. Ellers ble det i 13-års klassen gull på Anette Tveitå i kule og på 11-årige Alisa Daasvatn gull i kule og liten ball.