Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Pirates East måtte gi tapt for Pirates 1

Pirates 1 banket onsdag veteranene i Pirates East med 68-49 i Idda arena. 

Det som skulle blitt en thriller, ble et mareritt for gjestene fra Pirates East. Bildet over viser East fra en tidligere anledning: Fra venstre – Igor Rusic, Geir Holtan, Tronn Hansen, Daniel Agirman, Hansi Sæther, Helge Ramstad, Michel Ostojic, Morten Svendsen, Marius Sandvik. Ikke på bildet: Ali Keskin. Foto: Hassan. 

Med tapet fra forrige møte med Pirates 1 friskt i minne, var det et aggressivt mannskap som møtte opp til det andre internoppgjøret. Desverre var det noe, eller noen, som manglet. Samtlige av Pirates East store spillere var enten ute med skade, sykdom eller på reisefot, og med en motstander som i utgangspunktet har en fysisk fordel, ble ringrevene fra East et nummer for små.

Kampen startet friskt, med begge lag på offensiven, og man kunne ane en tydelig taktikk hos begge. Pirates 1 visste de hadde fordelen under kurven, og utnyttet dette til fulle, mens Pirates East virket innstilt på å angripe hardt for å få motstanderen til å feile. Første periode ble sådan en jevnspilt affære, hvor begge lag lykkes med sine strategier. Pirates East skapte store problemer for forsvaret til Pirates 1, ved å angripe kurven og tvinge forsvaret til å feile for å unngå scoringer. I andre enden hadde Pirates 1 få problemer med å komme inn rundt kurven, og selv når de bommet, fikk de ofte tak i returen og dermed ble det flere skuddsjanser.

Etter dette var det ingen tvil om hvem som var det beste laget på banen. Pirates 1 fortsatte å utnytte sin åpenbare fordel, mens Pirates East møtte veggen. Avslutningene var der, det var mange åpne skudd, men mannskapet fra East gikk nesten en hel periode uten nettkjenning, og da gikk luften ut av både kampen og endel av spillerne. De rundt 50 tilskuerne stilnet, og med unntak av et og annet oppgitt sukk som følge av nok et åpent skudd som rullet rundt på ringen og ut, så var ikke stemningen akkurat til å ta og føle på. Det ble ikke den spennende kampen de fleste hadde håpet på, og det var en tydelig skuffet gjeng fra Pirates East som nok en gang måtte se seg slått av ungguttene fra Pirates 1, med endelig resultat 68 – 49.

Kampen var viktig for begge lag, for det er etter alt å dømme disse to lagene som vil utgjøre seriemester og andreplass i årets serie, og det er en relativt stor sjanse for at lagene ser hverandre igjen i sluttspillet, mest sannsynlig i finalen. Da er det forhåpentligvis to skadefrie, sykdomsfrie og fulltallige lag som møtes.