Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Pirates med storeslem i Julefleskturnering

Kristiansand Pirates gjorde rent bord i lørdagens basketballturnering i Arendal.

Ti lag fra Arendal, Kristiansand, Søgne og Mandal deltok i Julefleskturneringen i Sør Amfi 3. januar. Kristiansand Pirates stakk av med seire i alle kamper i samtlige aldersklasser.

I den yngste klassen – EasyBasket (barn i alder 7-12) ble det til et oppgjør mellom to lag fra Kristiansand Pirates og to lag fra Søgne & Mandal. Kamper med en ekte dommer, en tavle som viser tid og resultat og ikke minst publikum som heiet og klappet, ble en flott opplevelse for barna. De unge spillere fra Søgne & Mandal har begynt å trene høsten 2014 og har som mål å ha det gøy å lære seg spillet under slike turneringer. Konkurranseinstinktet er allerede til stede og den siste kampen i denne klassen ble meget spennende. Pirates 2 ledet med 2 poeng mot Søgne & Mandal 1 med 30 sekunder ti slutt. Kurven til Pirates ble  beleiret i de siste sekundene, men tross flere forsøk på utligning endte kampen 20:18.

I klassen 14-15 år stilte 3 lag. Kristiansand Pirates ble det beste laget med seire i begge sine kamper. De dominerte i turneringen takket være fysikken, hurtigheten og de tekniske ferdighetene. Både Arendal Titans og Greipstad må bli bedre i pasningsspillet og returtakning for å kunne true Pirates neste gang.

I aldersklassen 16 år stilte også 3 lag. Mens Arendal Titans stilte med flere spillere under 15 år, fikk Søgne & Mandal lov å bruke noen spillere over 16. Titans-laget kjempet tappert mot både eldre og større motstandere, men klarte ikke å vinne denne gangen. Også her imponerte Pirates med å spille god og rask basketball. De tok hevn for tapet mot Søgne  & Mandal da lagene møtte sist under turneringen i Grimstad (tapte etter 2 ekstraomganger). Denne gangen var Piratene skikkelig på hugget og overkjørte søvnige og tafatte naboer fra vest. Søgne & Mandal fikk det ikke til å stemme hverken i forsvar (mange markeringsfeil, særlig under kurven) eller i angrep (veldig mange linjefeil, skrittfeil og pasninger som Piratene fikk røve altfor lett). I den siste kampen i turneringen klarte Søgne & Mandal å ta seg sammen (mer innsats og vilje) og vinne mot litt slitne Titans (noen spillere deltok i både 14-15 klassen og 16 klassen).

 

Resultater:

EasyBasket (7-12 år)

Kristiansand Pirates 1 – Søgne & Mandal 1 18:8

Kristiansand Pirates 2 – Søgne & Mandal 2 45:4

Kristiansand Pirates 1 – Søgne & Mandal 2 27:2

Kristiansand Pirates 2 – Søgne & Mandal 1 20:18

 

14-15 år

Kristiansand Pirates – Arendal Titans 36:6

Greipstad – Kristiansand Pirates 16:28

Greipstad – Arendal Titans 19:12

 

16 år

Arendal Titans – Kristiansand Pirates East 13:30

Søgne & Mandal – Kristiansand Pirates East 14:20

Arendal Titans – Søgne & Mandal 4:29