Ramona Mostad Eriksen (21) kommer fra Grimstad og spiller i Kristiansand-klubben Willhelm Tell DC. I fjor ble hun den yngste kvinne i verden til å klare 501 poeng med bare ni piler. I helga ble hun nummer tre i Nyttårscupen i Kristiansand, bak vinner Ronny Kasin og andremann Rune Frustøl. Alle foto: Lisbeth Hauen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Drømmer om VM-spill

Etter å ha tatt store steg siden jeg begynte med dart for snart fem år siden, håper jeg å bli så god at jeg kan spille VM i 2018.

Min spede begynnelse med pilene startet på en dartkveld hos daværende Grimstad Dart Club i mars 2012. Det var min barndomsvenninne Madelen som lokket meg med, og jeg hadde ikke peiling på hva dart var.

Jeg synes det var moro fra første stund, og jeg ble med på trening oftere. Etter hvert ble jeg skikkelig hekta, og begynte å spille nasjonale juniorturneringer. Jeg var også så heldig at jeg allerede i 2013 ble tatt ut på det norske juniorlandslaget. Den gangen gikk turen til Ungarn.

r1

Da fikk jeg se hva dart egentlig var, selv om det ikke gikk helt min vei den gangen. Men det var jo med på å gjøre at jeg ville satse enda mer på sporten, for å komme opp på det nivået som kreves for å hevde seg internasjonalt. Etter det ble det trening hver dag i mange timer i lokalet i Grimstad og hjemme hos Madelen. Sakte men sikkert ble jeg bedre, og jeg fikk mange gode resultater i juniorklassen. Jeg ble norgesmester både i singel og i dobbel sammen med Madelen. Jeg avsluttet på topp i juniorklassen og tok steget over som senior.

Trener inntil fem timer daglig

Etter det begynte jeg å trene enda mer, og kastet piler to-fem timer om dagen. Nivået er ganske mye høyere i seniorklassen, og jeg visste at jeg måtte opp på et nytt platå om jeg skulle kjempe i toppen også her. Det var gledelig at jeg fikk så mange positive kommentarer fra de eldre spillerne, samt gode råd og stor støtte når jeg spilte turneringer. Det gjorde meg til en enda bedre spiller og jeg høynet nivået mitt så mye at jeg kom med på det norske seniorlandslaget i mitt første år som senior.

r5

Jeg fikk spille Nordic cup på Island sammen med tre andre jenter og vi vant gull det året. Det føltes helt magisk. Jeg hadde aldri opplevd noe så stort, og det var da jeg virkelig innså at det var dette jeg ville satse på, det var dette jeg ville bli best i!

Jeg er fortsatt med på landslaget og på klubbnivå spiller jeg nå i Willhelm Tell Dart Club i Kristiansand. Jeg stortrives, og klubben støtter meg fullt ut og er med på å gjøre meg til den personen jeg ønsker å bli.

Satte verdensrekord

I fjor satt jeg min første ni perfekte piler da jeg først kastet 180 poeng (trippel 20×3), deretter 180 igjen (trippel 20×3) og deretter avsluttet jeg med en utgang på 141 poeng (trippel 20, trippel 15, for så å avslutte med dobbel 18). Jeg er den tredje kvinnen i verden som har klart dette, men jeg er også den yngste jenta, så jeg sitter på en verdensrekord i en alder av 21, den gang 20 år.

Det er mye som har forandret seg etter jeg satte ni-pileren, både med sponsorer og media, i Norge og utlandet. Målet og mine ambisjoner er fremdeles å spille for det norske landslaget og selvfølgelig å nå nye milepæler som dartspiller. Etter god respons fra både enkeltpersoner og firmaer i Norge og utlandet som har vært så snille og sponset meg, vil jeg prøve å få med de viktige turneringene her i Norge, men også bruke muligheten jeg har til å reise mye i utlandet for å spille mot topputøvere.

r6

Min drøm er å bli så god at jeg får muligheten til å delta på VM Lakeside i 2018, og for å klare det må jeg spille rankingturneringer i utlandet for så å kvalifisere meg til en VM-plass. Dette er noe jeg må jobbe for i hele 2017, men jeg ser frem til utfordringene og gleder meg til å satse!