REPRESENTERER AGDER: Randesund G18 er eneste lag fra Agder som klarte å kvalifisere seg til Lerøyserien 2017/28. Foran fra venstre: Markus Nilsen, Ole Corrigan, Anders Mørch Tryfoss, Ragnar Mykland, Jens Justnæs, Eirik Dalen Krogstad, Eric Nicolay Skonhoft Jensen, Lars Marcussen og Jo Vegard Molvik. Bak fra venstre: Baard Joreid Berntsen, Jørg William Fiala Gjermundnes, Simon Tobias Strand, Andreas Dahl Nordvang, Sivert Jørgensen, Magnus Holter Antonsen og Benjamin Fjordbakk Valvik. Spillere som ikke spilte denne helgen, men som også er med i Lerøytroppen, er: Lars Christian Hurvenes, Hermann Skoglund Witsøe, Markus Palmar Nedal, Mads Arne Karlsen, Christian Vinorum Aanestad og Thomas Lauvland Jørgensen. Foto: Privat
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Høydramatisk kvalifisering for Randesund

Randesund G18 måtte vinne siste kamp og klarte Lerøykvalifiseringen med ett mål.

Det ble drama i Skihallen for Randesund G18 da de i helga spilte siste kvalifiseringsrunde til den gjeve landsdekkende eliteserien for 18-åringer. Etter tap mot Ski (19-27) og uavgjort mot Falk Horten (23-23) lørdag, måtte randolkene slå Bossekop i siste kamp søndag i en særdeles jevn pulje.

Randesund G18 ledet 13-8 til pause, men falt tilbake i andre omgang. Med fem minutter igjen av kampen hadde altaværingene spist seg innpå sørlendingenes ledelse.

Randesund ledet 22-20 og hadde kontroll de siste 90 sekundene. Bossekop reduserte til 22-21 da det var igjen to sekunder. 

Fornøyd trener

– Vi hadde bra kontroll, tross alt. Vi spilte noen veldig gode førsteomganger, men klarte ikke fullføre kampene på en god måte, sier hovedtrener Kjetil Tveit, som hadde med seg Jørg Are Gjermundnes og Peder Anton Antonsen på laglederbenken.

Og legger til:

– Når vi spiller hurtig håndball, holder vi høyt nivå, da er det ordentlig gøy. Problemet er at vi svinger veldig mye i samme kamp. Bunnivået er usigelig trist.

Nå er det hjem til Sørlandet for å trene.

GOD INNSATS: William Fiala Gjermundnes (t.v., 16) og Markus Nilsen (17) gjorde god figur i siste kvalikrunde til Lerøy. Den ene som toppscorer, den andre som banens beste i to kamper. Foto: Privat

16-åring ble toppscorer

Håndballtalentet William Fiala Gjermundnes er bare 16 år, men spiller på G18-laget. Venstrebacken ble toppscorer i helgas pulje med 15 mål, hvilket gir et snitt på fem mål per kamp. Eric Nicolay Jensen sørget for ti nettkjenninger, Sivert Jørgensen ni og Ragnar Mykland åtte, blant annet.

– Det var kjempestas. Gøy, sier målvakt Markus Nilsen (17), kåret til banens beste i kampen mot Falk Horten og Bossekop.

Fiala Gjermundnes er tatt ut på landslaget, U-gutta (LM00), til ScandIbericoturneringen på Hamar 25.-29. oktober, der de møter Portugal, Spania og Sverige. Mens Nilsen er foreløpig på reservelista. Begge spillerne er også i troppen til KIFs 1. divisjonslag, gjennom en samarbeidsavtale med Randesund IL.

Eneste fra Agder

For tredje år på rad er guttelaget fra Randesund IL det eneste laget fra Agder som har klart å kvalifisere seg Lerøyserien. ØIFs gutter røyk ut i første kvalikrunde. På spinnesiden klarte Våg og Gimletroll å ta seg til andre kvalikrunde, men ingen av disse er med videre i turneringen.

Første runde i Lerøyserien arrangeres 11.-12. november. Eliteturneringen avsluttes med et fellesarrangement i slutten av april neste år.