Stolte barn etter å ha mottatt minimerket for vals og samba inne i Vågsbygd samfunnshus sist helg. Alle fotos: Susanne Aanensen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Unge danseløver ble historiske

Disse unge utøverne fra Kristiansand Danseklubb er de første som har tatt Norges Danseforbunds nye ferdighetsmerke.

12. mars var det duket for Vestlandsserien 2 i Vågsbygd Samfunnshus. Det ble mye dans og stor stemning. Både venner og besteforeldre til dansere var møtt opp i stort antall for å heie på sine håpefulle.

Linus Kristiansen og Henriette Granrud.
Linus Kristiansen og Henriette Granrud.

Vestlandserien er den regionale kretsen for Kristiansands-danserne og det er spesielt tilrettelagt for de unge og ferske danserne. Det var også til reisende par fra Stavanger og Bergen. Norges Danseforbund har innført nye ferdighetsmerker der barna kan ha noe å strekke seg etter. Det finnes minimerke, bronsemerke, gullmerke og gull med stjerne-merke.

Kristiansand Danseklubb gjennomførte, som første klubb i Norge, merkeprøveevaluering i de nye ferdighetsmerkene. Det var 15 lykkelige barn fra 6 – 11 år som bestod minimerket i vals og samba og er nå klare for nye utfordringer.

Også Elite og konkurransepar deltok i denne konkurransen og er store forbilder for de små. Blant annet deltok Ole Thomas og Julie, som er regjerende norgesmestere i ungdom latin.

Johannes Austefjord, Julie G. Bjerkås, Norunn Ringvoll og Knut Harald Au
Dinah, Joakim og Linnea
Linnea Barikmo Au m/lånepartner Helene Au
Joakim Furholt Pedersen & Dinah Befus
Henriette Granrud får utdelt merkeprøve av Benedicte Engestøl
Anton Barikmo Au og; Patricia Liupsevicius , Paulius Liupsevicius & Matilde Au
Knut Harald Au og Solveig Aanensen
Pokaler og bamser
Espen Jensen og Dina Høyem-Olsen
Forventningsfulle dansere...

I tillegg deltok Vetle og Norunn, som hevdet seg historisk bra i Copenhagen Open tidligere i år. Knut Harald og Solveig,  som begge er trenere i klubben (Knut Harald for en yngre gruppe og Solveig for rullestoldans), var også med. Siden så mange dansere var samlet benyttet KDK anledningen til å arrangere treningshelg med anerkjente utenlandske trenere.