Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vellykket treningshelg med motocross

Helgen 4-5 oktober inviterte Kristiansand Motocrossklubb kjørere fra hele Sør Norge til regional treningshelg på klubbens motocrossbane  i Sørlandsparken.

35 kjørere var påmeldt og møtte opp til en intensiv treningshelg med 14 timers intensiv treningskjøring og kjøretøyopplæring.

Kjørere i alderen fem år og helt opp til 45 år var påmeldt og alle møtte opp kl. 0830 lørdag morgen der de ble møtt av profesjonelle trenere fra MX-Training.

Lørdag og søndag fra 0900 – 1600 gjennomførte kjørerene timer med kjøring på bane samt opplæring i grunnleggende kjøreteknikk ,vedlilkehold og  håndtering av crossykler.

Ti barn i alderen 5-9 år kjørte på barnebanen og 25 barn og  voksne kjørte på hovedbanen. Treningshelgen var for alle nivåer. Flere av de påmeldte var nybegynnere og fikk stort utbytte av treningene. Mange nysgjerrige  fra byen møtte fram og kikket på trening og sykler samt sjekket muligheten for å prøvekjøre motocrossykler og firehjulinger. Treningshelgen var så vellykket at klubben vil arrangere ny treningsleir i Sørlandsparken neste år.

Motocrosshelg
Motocrosshelg

KMK er kjempefornøyd med gjennomføringen og deltakelsen hvor mange av kjørerene, spesielt de yngre,  har store ambisjoner om å bli aktive kjørere med deltakelse i både norgescup og norgesmesterskap. Andre kjørere har dette kun som en hobby og treningsinteresse.Treningshelgen var så populær at klubben ønsker å gjenta dette til våren 2015.  Ønsket er at interessen for motocross fortsatt skal øke og at KMK og de andre lokale motocrossklubben i Agder skal få flere medlemmer.