Glade deltakere fra tennisskolen. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Rekordmange boltret seg på tennisskole

38 barn mellom seks og 18 år utfoldet seg sist uke på tennisskolen til Kristiansand Tennisklubb.

Mandag til torsdag fra kl. 10 til 14 fikk barn og unge prøvd seg på tennis. Dette var sommerens siste tennisskole, og ble ledet av fire gode trenere, med mye kombinert erfaring og ekspertise, samt en assisterende trener.

Alt i alt var det 38 påmeldte barn, som er en ny rekord. Interessen var stor, som viser økt bevissthet omkring tennis og Kristiansand Tennisklubb i nærområdet. I sommerens tennisskole fikk barna prøvd seg på, for noen, en ny sport, og for andre en allerede prøvd idrett. De ble etter alder og nivå delt inn i grupper, hvor alle gruppene fikk en eller to trenere å forholde seg til. På denne måten ble treningen og øvelsene bedre tilrettelagt den enkelte, ettersom de spilte med personer på samme nivå som dem. Trenerne fant ut hvilke øvelser som kunne bidra til å fremme alles nivå, og satte igang med ulike treningsprosseser i de forskjellige gruppene. Dermed kunne de som aldri hadde spilt tennis få en innledning i sporten, mens de som var viderekomne kunne finpusse slagene og lære mer om sporten.

Barna fikk også en god lunsjpause med næringsrik mat, hvor det var god tid til sosialisering og det ble stiftet mange gode vennskap og bekjentskap. I de fire dagene som tennisskolen varte fikk klubbens trenere og foreldre se mange av de egenskapene som utgjør en god tennisspiller. Barna viste god sportsånd, konkurranseinstinkt og følelse for spillet. De tok raskt inn teknikken og slagene, og fikk til godt spill, samtidig som de ofte viste en tålmodighet som tennisspillere må ha. Sommerens tennisskole ser ut til å ha vært en stor hit, og Kristiansand Tennisklubb er godt fornøyde med dette.

Skrevet av tennisinstruktør Mihailo Simic for Kristiansand Tennisklubb