Kickbokseren Elisabeth Stålesen Rebnord (t.h.) fra Kristiansand i 8 star tournament i Bjølsenhallen i Oslo i mai. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Satser på medalje i VM-debuten

Etter å ha konkurrert to år i fullkontakt kickboksing er jeg nå klar for min tøffeste utfordring.

Mitt navn er Elisabeth Stålesen Rebnord, jeg er 32 år og kommer fra Kristiansand. Jeg er aktiv utøver i fullkontakt kickboksing og konkurrerer i vektklassen -65 kilo.

Jeg har tidligere bakgrunn fra håndball og begynte med kickboxing i 2006. Jeg har fra 2010 konkurrert i lettkontakt kickboksing og begynte å konkurrere i fullkontakt kickboksing i 2013.

Bilde fra Scandinavian Open 2015 i Bjølsenhallen i Oslo. Foto: Thomas Krieger
Bilde fra Scandinavian Open 2015 i Bjølsenhallen i Oslo. Foto: Thomas Krieger

Jeg konkurrerer både nasjonalt og internasjonalt. Mine meritter i fullkontakt kickboksing er: Norgesmester 2014, sølv fra NM 2015, gull i Scandinavian Open 2014, sølv fra World cup Irish Open 2015, sølv fra World cup Best fighter i Italia 2015

Jeg bor i Oslo og trener i Fighter Kickboxing klubb, som er en fantastisk bra klubb.

Hovedmålet mitt i 2015 har vært å kvalifisere med til VM, som går i Irland 21-29. november i år. For en drøy uke siden fikk jeg beskjed fra landslagsledelsen at jeg er tatt ut til å representere Norge under VM. Jeg har hatt en drøm om det lenge og det var en fantastisk følelse da jeg fikk telefon fra landslagstrener, Daimi Akin.

Treningshverdagen min

Kickboksing er en veldig teknisk idrett, som krever at man har fokus på detaljer. Små tekniske detaljer kan utgjøre en stor forskjell når man får automatisert det. Min hverdag med trening består av mye kickboksing. Da med alt fra teknikk foran speil, fotbevegelse, bokse på sekk, oppgaver sammen med andre og sparring.

Sparring er trening for å forberede seg til å gå kamp. Da jobber jeg med teknikker og oppgaver, som jeg ønsker å bruke i kamp. Jeg prøver og få det til mot mine treningspartnere. Når jeg trener kickboksing, prøver jeg å tenke at det er oppgaver jeg skal løse.

Kickboksing er en veldig eksplosiv idrett og som krever god kondisjon, noe som gjør at jeg løper mye. Jeg er veldig glad i intervalltrening, for det er hardt og kort. Og man må presse seg selv. Men det er også viktig med restitusjonstrening, noe jeg ofte gjør på morningen før jobb.

I tillegg så har jeg mye fokus på å  være sterk i mage og rygg, dette for å unngå skader.

Jeg har fulltidsjobb i tillegg til kickboksingen, slik at hverdagen min er veldig strukturert.

Ambisjoner i VM

Jeg har jobbet hardt og lenge for å nå målet mitt om kvalifisering til VM. Og det er stort å kunne representere Norge. Mine ambisjoner i VM er å komme hjem med medalje. Det er noen få uker igjen til vi reiser og det skal legges ned flere gode treningsøkter før den tid. Jeg skal jobbe med å bli enda skarpere, tøffere og jeg kommer til å bruke mye tid på mental forberedelse.

Det er andre fantastiske utøvere som også er tatt ut til å representere Norge, de kan dere se her:

http://kickboxing.no/Artikler/ID/5124/Disse-skal-representere-Norge-i-VM

Norges Kickboxing forbund vil oppdatere fortløpende under VM. Slik at det er mulig å følge med de norske utøverne. http://www.kickboxing.no

Madelen Søfteland fra Grimstad er en av dem som skal representere Norge i lettkontakt -65 kilo. Hun er en veldig dyktig utøver og  jeg ønsker henne lykke til.