Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Topplasseringer til Kristiansand Danseklubb

Åtte par fra Kristiansand Danseklubb deltok lørdag i regional konkurranse Vestlandsserien nr. 4 og  Kretsmesterskap i Stavanger. KDK stilte med to par i ungdomsklassen og seks  par i barn I-klassen.

SE VIDEO FRA HELGEN HER. 

Plasseringer i Vestlandsserien nr. 4:
1. plass Ungdom konkurranse: Standard og latin – Johan Madsen og Christina Michelle Colla.
2. plass Ungdom konkurranse: Standard og latin – Knut Harald Au og Solveig Aanensen.
Barn I: ingen plasseringer da de er under 11 år – alle er vinnere.
Denne konkurranse var den siste i vestlandsserien og sammenlagtpremie ble delt ut.
KDK fikk to kretsmestrer og flotte plasseringer sammenlagt:
1.plass Barn 2 konkurranse: Standard og latin – Olav Elias Dønnestad og Amalie Aune  (deltok ikke denne helgen).
1.plass Ungdom konkurranse: Standard og latin- Johan Madsen og Christina Michelle Colla.
3.plass Ungdom konkurranse: Standard og latin – Knut Harald Au og  Solveig Aanensen.
1.plass Åpen klasse- Olav Elias Dønnestad og Amalie Aune.
2.plass Åpen klasse- Christina og Johan.
(Barn I: de som er under 11 år får ikke plassering, her er alle vinnere – ref. Barneidrettsbestemmelsen til NIF. Men parene får individuell tilbakemelding fra dommere på ferdigheter som Rytme, Teknikk og Presentasjon.)
Denne tilbakemeldingen går til treneren og som kan brukes som et verktøy til videre trening.
For å kunne delta i Elite-klassen får man poeng i forhold til plassering (må ha 24 poeng) eller vinne 4 konkurranser før man har lov til å gå opp til Elite. Og har man kvalifisert seg til Elite så har man også mulighet for å samle poeng for å kunne bli tatt ut til å representere Norge i store mesterskap som EM og VM. (gjelder for de over 13 år)
Litt om lørdagens konkurranse i Stavanger og vertskapet som var NJS (Nord Jæren Sportsdanseklubb).
Julie (7 år) og Dominik (8 år), Linea (6 år) og Andreas (7 år), Matilde (8 år) og Anton (8 år):
Alle hadde det kjempegøy på konkurransen og gledet seg til hver gang det var deres tur på dansegulvet.
Det er gøy å danse, sier Dominik. Jeg liker kjolene og at vi kan pynta håret, sier Julie. Også er gøy med pokalene, sier Andreas. Og vi kan spise gotteri, skyter Matilde inn. Jeg liker best Quickstep, sier Anton. Jeg vil danse mer, kommer det fra Linea.
Espen og Dina: – Vi er kjempefornøyde med helgas konkurranse og fornøyd med prestasjonene  både i latin og standard.
Marius og Helene: – Vi har lært mange nye trinn og var spent om vi ville få det til. Vi danset kjempebra og er veldig fornøyd. Nå gleder vi oss til å gå opp til Barn II etter nyttår og få plasseringer.
Mikael og Ema:  – Vi var veldig fornøyd med egen innsats og gleder oss til nye utfordringer i Barn II etter nyttår og få plasseringer
Johan & Christina: – Vi er veldig fornøyd med resultatet for denne helgen. Nå har vi endelig klart opprykk til eliteklassen,  så nå blir det  hardtrening frem til første konkurranse i februar til neste år. Vi vant også åpen klasse for første gang, noe som var utrolig gøy, og i tillegg vant vi vår gruppe sammenlagt for hele året. Så det var en flott avslutning i konkurranseklassen
Knut Harald og Solveig: – Vi er veldig fornøyd med helga. I tillegg til å få 2 andre plasser, kom vi også på 4. plass i åpen klasse, tango.
Benedicte Engestøl: Er en av klubbens trenere i Kristiansand Danseklubb. Har vært med i klubben i mange år og tidligere vært aktiv danser, og har til tross for ung alder vært trener for KDK i mange år.
– Jeg som trener synes det er gøy å  se hvor fokuserte og flinke danserne er på konkurranse. Alle parene gjorde en kjempegod innsats, og det er lett for meg å se hva vi må jobbe videre med når vi kommer tilbake til trening. En kjempefin dag på konkurranse i Stavanger.
Kommende konkurranse for sportsdansere fra Kristiansand Danseklubb er NM i 10-dans 6.-7. desember på Lillestrøm, og her har klubben flere par som skal delta og som kan hevde seg i norgestoppen.