Hanna Gailis Inntjore (t.h.) fra Kristiansand Roklubb og makker Anne Een Sture fra Norske Studenters Roklubb. Begge foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Rodde inn til seier i Amsterdam

Hanna Gailis Inntjore og Anna Een Sture var suverene i U23-klassen i helgas internasjonale regatta Holland Beker 2016.

I toer slo den norske duoen samtlige av de nederlandske lagene som stilte. Regattaen var et ledd i oppkjøringen mot siste World Cup-løp som er i Poznan, Polen, 17.-19. juni. Roerne er derfor inne i en hard treningsperiode. Selv uten hvilke i forkant av regattaen, og med hovedfokus mot å få racertrening opp mot World Cup-avslutningen, tok de en suveren seier i denne klassen. I samme regatta stilte båten også i seniorklassen i to løp, hvor de tok andreplassen i begge. Jentene ble kun slått av et engelsk lag, som ligger rett under landslagsnivået der, og med roere som er eldre enn dem. De norske jentene gjennomførte samtlige arbeidsoppgaver bra, i alle tre løpene, og taklet forholdene med til dels sterk motvind.

Hanna og Anna med beviset på at de var raskeste toer i helgas U23-klasse.
Hanna og Anne med beviset på at de var raskeste toer i helgas U23-klasse.

Den langsiktige strategien for jentene er å få flest mulig løp på høyt nivå og samle erfaringer år for år, og de ser at de nærmer seg de beste. Sesongens hovedmål er U-23 VM i Rotterdam i slutten av august. Før dette mesterskapet får de ytterligere erfaring fra World Cup. Landslagstrener Johan Flodin har satset på laget, og allerede latt dem stille i World Cup tidligere i årets sesong. Debuten må omtales som vellykket, da jentene kopierte sin personlige rekord på 7:17 fra U-23 VM i 2015, og det skjedde allerede i midten av april. For roere er det en oppkjøringsperiode.

I år ble toeren invitert til uttaksregattaen for OL, og tidene visere et tydelig steg opp. OL kvalifiseringen i toer utviklet seg til en konkurranse med svært høyt nivå, da den internasjonale roforbundet (FISA) åpnet for 4 ekstra plasser i tillegg til de 11 som kvalifiserte seg direkte gjennom verdensmesterskapet 2015. Flere sterke ronasjoner som Kina, Italia, Spania og Poland flyttet sine best trente roere til toer, da de så mulighet til en vei til en OL plass gjennom denne klassen. Allikevel var Hanna og Anna så absolutt med, med bare tre-fire sekunders margin til de lagene som til slutt klarte å kvalifisere seg.

Av Dag-Erik Tvedt, formann i Kristiansand Roklubb