Kristiansanderen Krister Hagen sikret seg sin første UCI-seier da han vant åpningsetappen i East Bohemia Tour i Tsjekkia. Sammenlagt ble han nummer to. Foto: Team Coop.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sammenlagtseieren glapp for Krister Hagen

Team Coops Krister Hagen leverte meget sterkt i East Bohemia Tour, men klarte ikke å forsvare sammenlagtledelsen på siste etappe.

Før den avsluttende 171 kilometer lange etappen lørdag hadde Hagen bare to sekunders forsprang til lagkamerat Philip Lindau, og fire sekunder til polakken Kamil Zielinski. Team Coops sørlending var dog optimistisk med tanke på å forsvare ledelsen, og det så også godt ut underveis på etappen, hvor Hagen tok tre bonussekunder og økte ledelsen.

Da et redusert hovedfelt nærmet seg målet på de avsluttende lokale rundene, sto det klart at bare en seier til Zielinski kunne frariste sammenlagtseieren til Hagen. Dessverre var polakken sterk nok til nettopp å gjøre dette og Hagen måtte derfor nøyes med andreplassen i sammendraget etter at han selv ble nummer ti på etappen.

– Det ble en etappe hvor alle andre ventet på at vi skulle ta ansvar. Det synes jeg vi klarte ganske bra, og vi tok bonussekunder underveis. Derfor var vi i en god posisjon på slutten, men kanskje det kostet litt for mye å gå etter bonussekundene. I hvert fall spurtet jeg dårlig og så skjer det verst tenkelige at Zielinski vinner, sier Hagen.

Når Hagen skal oppsummere helgen, er han likevel godt fornøyd med egen og laget sin innsats.

– Nå når alt er kommet litt på avstand, er gleden over min første UCI-seier fortsatt større enn skuffelsen over at sammenlagtseieren glapp. Jeg synes også vi gjør en god laginnsats, og så var det gøy for meg å få mye hjelp av August Jensen på slutten – han viser virkelig god VM-form, forteller Hagen.

I tillegg til Hagens andreplass i sammendraget, fikk Team Coop også Øivind Lukkedal i topp-ti, da han med hjelp fra bonussekunder på sisteetappen klatret til sjuendeplassen.