Kristiansanderen Malin Berås (28) smilte bredt etter å ha vunnet Åby Stora Montépris i helga. Foto: Hanold/Foto-Mike
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Min største seier!

Å krysse mållinjen på en av Sveriges fineste travbaner var en fantastisk følelse!

Som dere vet, hadde jeg et avbrekk fra travsporten fordi jeg ble norsk ambassadør for et utenlandsk spillselskap. Veien etter det har vært lang og hard.

Foto: Hanold/Foto-Mike

Jeg måtte rett og slett begynne på ny. Mest av alt var dette en kamp mot meg selv og min egen selvtillit. Jeg som person er sta og har en vilje av stål. Hadde det ikke vært for det, hadde jeg nok kanskje gitt opp å komme tilbake på toppnivå. Nå har jeg kjempet og ikke minst trent knallhardt for å komme tilbake.

Lørdag 12.august kommer jeg til å huske til dagen jeg dør. Dagen da Special Envoy og jeg tok en råsterk seier under et av Sveriges største travarrangementer, Åby store montépris. For en fantastisk følelse! Jeg fikk tilbake alt av selvtillit og følelsen av å lykkes. Med stor støtte fra Team Hamre fikk jeg sjansen til å vise hva jeg er god for.

Dette er det største løpet jeg noengang har vunnet. Special Envoy er en skikkelig god montéhest, han har alt. Styrken, speeden og ikke minst løpshodet til en idrettsutøver i verdensklasse.

Foto: Hanold/Foto-Mike

Løpsdagen var en litt spesiell dag, da jeg hadde fått alt ansvar for hesten helt alene. Jeg fikk altså frie «tøyler» av brødrene Frode og Atle Hamre. Dette gjorde at jeg gikk inn i rollen som om dette var min egen hest. Litt småjusteringer her og der, og det endte i suksess. Ikke minst knuste jeg den svenske montéeliten – hur enkelt som helst! 125.000 svenske kroner ble ridd inn til Special Envoy-eieren.

Å komme dit jeg er i dag har det krevd en enorm stor innsats og ikke minst selvdisiplin. Jeg har trent hardt seks dager i uken og har et veldig sunt kosthold. Så rideformen vil jeg si er på topp nå.

Ambisjonene mine fremover er å bli ferdig med studier og satse hardere på ridningen. En av mine største ambisjoner er å finne meg en ny hest når tiden er inne.

Jeg er utrolig takknemlig og glad for tilliten, og gleder meg til fremtidige ritt.

Les også av Malin Berås:

– Jeg har kjent på et stort forventningspress

I knallform før comebacket