Andreas Mathingsdal Pedersen fra Farsund i godt driv. Foto: Eli Johannessen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Seier i Østfold triathlon

Triathlonsesongen er godt i gang og jeg kan til nå notere meg èn førsteplass, èn tredjeplass og èn fjerdeplass.

Foto: Eli Johannessen
Foto: Eli Johannessen

Sesongen startet med Bø-sprinten i slutten av april. Jeg hadde hørt mye positivt om arrangementet, og tenkte samtidig at det ville være en bra test på min egen form.
Totalt sett var jeg fornøyd med sesongens første løp. Etter en dårlig svømmeetappe, god sykkeletappe og en helt ok løpeetappe, kom jeg i mål på 3.plass, 47 sekunder bak vinneren. Til tross for en ganske hard treningsuke i forkant fikk jeg et positivt svar på formen.

Hove Triathlon

Mitt første store mål for sesongen var Hove triathlon som ble arrangert i Arendal 14. juni.

Etter en bra grunnperiode med mye trening og god kvalitet på øktene, var forutsetningene for et bra løp innen rekkevidde.

I år, som i fjor, var Hove triathlon preget av et sterkt felt. Jeg var veldig godt fornøyd da jeg kom i mål til en fin 4.plass, kun slått av en landslagsutøver og to tidligere landslagsutøvere. På forhånd hadde jeg ikke forventet noen bedre plassering. Tidsmessig var jeg imidlertid litt skuffet. Jeg hadde håpet på et par minutter raskere totaltid. Svømmedelen føltes bra, men ingen av oss tre som lå i tet ville dra noe særlig. Dette resulterte i at den første delen av svømmingen gikk nokså sakte. Vi fikk imidlertid opp farten etter hvert, men med en rolig start ble ikke svømmetiden like bra som jeg hadde håpet.

Sykkeldelen gikk også bra og jeg syklet ca 1,5 minutt fortere enn i fjor, til tross for mye vind. Det viser at syklingen gikk bra og er et resultat av sykkelprosjektet jeg har vært gjennom. Jeg mangler imidlertid en del mengdetrening på sykkel for å ta et ytterligere steg. Løpingen gikk helt ok, men jeg får fortsatt ikke ut det potensialet jeg har når jeg løper et vanlig løp uten svømming og sykkel i forkant.

Østfold triathlon

For en måned siden deltok jeg på Østfold triathlon. Her løp jeg inn til 1.plass etter å ha ledet fra start til mål. Jeg hadde bestemt meg for å kjøre hardt fra start, og fikk en god ledelse til de øvrige konkurrentene på svømmingen. Syklingen gikk skikkelig dårlig. Jeg fant ikke flyten og slet samtidig med akselerasjonen i den kuperte sykkelløypa. Jeg beholdt allikevel ledelsen etter syklingen, og til tross for slitne bein kom jeg meg gjennom løpeetappen på en god måte.  Løpetiden var helt ok, men skal innrømme at det er vanskelig å ta ut det siste giret når det ikke er noen som ligger rett bak eller rett foran. Dermed ble løpetiden i år noe dårligere enn i fjor.

Godt fornøyd

Totalt sett er jeg godt fornøyd med første del av sesongen. Jeg har fått til gode løp og gode tider, samtidig som det er mye som kan forbedres. Nå er det bare et par dager igjen til NM i olympisk distanse og det gjelder å finpusse formen og samle overskudd til da. NM arrangeres i Kristiansand 1.august, og det blir i år et skikkelig sterkt felt som stiller på startstreken. Vi får blant annet brynt oss mot de tre beste i Norge, nemlig Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Jørgen Gundersen, som også holder et veldig bra internasjonalt nivå. Kristian klarte for kort tiden siden å løpe inn til 3.plass i EM!

Målet mitt for NM er topp 10.