Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Seier på vann etter seks måneder på land

Endelig er padlesesongen i gang for meg også

I vinter er det svømming som har stått i fokus, derfor har jeg ikke hatt mulighet til å trene kajakk på vann før nå i paskeferien. Hvert år arrangeres det påskesamling i Flekkefjord, som jeg har deltatt på i år også. Der blir deltakerne delt opp i grupper etter alder og nivå, og hver gruppe har egen trener og eget program. I år var junior- og seniorgruppen slått sammen, så nivået ble dermed ganske høyt. Men heldigvis for meg så finner jeg en god følelse i båten ganske fort og kunne være med å krige på treningene.

hakeemsamling
Blid gutt. Foto: Privat

Fra speedo til dobbel super

Padletrening i april og tidligere er som regel en kald fornøyelse her i Norge. Spesielt når man har ligget i et oppvarmet basseng hele vinteren, kun iført badebukse. Mine ellers barske medpadlere mener jeg har blitt pinglete i løpet av vinterhalvåret med tanke på terskelen på å fryse og at jeg fort får blemmer i håndflatene. Det motiverer meg til å vise hvilken viking jeg egentlig er!

Seier i testløpet «Grisen»

På samlingen kjøres det alltid et testløp på ca 2700 m. Da konkurrerer to utøvere mot hverandre i hvert heat, og det er ikke lov til å henge på hverandre, dette er for å få en mest mulig fair tid og plassering. Heldigvis for meg gikk ikke løpet den første dagen, men jeg fikk noen økter til å få tilbake følelsen på. Det var tross alt et halvt år siden jeg har vært på vann. Antall økter holdt akkurat, for i år vant jeg med den knappeste margin mulig, det skilte kun centimeter etter 2,7 km intens padling. Jeg ledet mesteparten av løpet, men konkurrenten min Ola Nordtveit fra Laksevåg kajakklubb hadde en meget sterk avslutning. Min tid ble på 11.12, noe som er en ganske sterk tid, og jeg er veldig fornøyd med den, spesielt med tanke på at jeg liker meg bedre på de kortere distansene som 200 m og 500 m.

lagbåt14
Fana Kajakklubb under lagbåt-NM 2014. Foto: Anna Olsson

Tanker om padlesesongen 2015

Som junior er det ikke kun norgescup, NM og nordisk man kan delta på, men også større stevner som jr-VM og jr-EM. I sommer har jeg bestemt meg for å stå over langbane-NM i svømming, og heller fokusere 110 prosent på padling. Nivået på juniorpadlerne i år er veldig høyt, og det er mange som vil med til VM. Uheldigvis for meg er uttaket på NC3, som er helga etter skoleslutt, det betyr at jeg ikke får sommeren på meg til å vise at jeg er god nok til å være med. Jeg må prestere virkelig bra før den tid, noe som kan bli en utfordring. Utenom å komme med til jr-VM, så er målet medalje i nordisk, gull i lagbåt-NM og medalje i jr-NM/gull på 200 m. Dette blir en virkelig bra sesong!