Kristiansanderen Synne Ljosland og hesten Hope i aksjon i helga. Foto: Marthe Edvardsen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Seier til Synne Ljosland i internasjonalt stevne

Synne Ljosland fulgte opp lørdagens triumf i Arctic Equestrian Games med sjetteplass i søndagens Grand Prix-stevne, som er karrierebeste for henne.

Det ble en pangåpning for sesongen 2017 for Synne Ljosland i Arctic Equestrian Games som foregår i Stokke ved Tønsberg. Synne var tatt ut med sine to hester Hope og Quela til å ri det internasjonale stevnet som er et CSI 2-stjerners.

Det gikk en lille tur og en store tour i henholdsvis 135 cm samt 145 cm høye hinder. Kvalifiseringen gikk over to dager med 70 startende i lille tour hvorav de 35 beste over to dager fikk ri finalen, samt 47 startende i den store touren hvorav de 34 beste over to dager skulle få ri søndagens CSI2* Grand Prix-finale.

Fin progresjon

Synne kvalifiserte seg med glans til begge finalene. Med Quela i lille tour fikk hun en 19. plass torsdag og en 5. plass fredag. I Grand Prix-kvalifiseringen fikk hun en 24.plass torsdag og en sterk 4. plass fredag.

Lørdagens finale i lille tour startet forrykende med første rytter ut. Nicolay Lindbjerg gikk feilfri i første fase og satt fart på hesten sin og inn til en feilfri runde med en omhoppingstid på 31,52 sekunder.

Ingen av de neste 33 startende klarte å ta tiden til Lindbjerg. Synne var sist ut og red en feilfri første fase, deretter satt hun virkelig fart på Quela og red andre fase feilfritt og 0,72 sekunder raskere en Lindbjerg og dermed seier til Synne.

Fornøyd trener

– Jeg tok en litt annerledes sving på nest siste hinder, så hesten ikke mistet farten mellom dette og siste hinder, og det viste seg at denne planen jeg og Tony (treneren min) la var riktig, sier Synne.

– I denne finalen hadde Synne Worldcup-ryttere som Robin Ingvartson fra Sverige og Victoria Gulliksen, Stein Endresen og Pål Flam fra Norge bak seg, så vi er veldig fornøyd med det, sier trener Tony Andre Hansen.

Grand Prix-finalen som gikk søndag ble også veldig spennende for Synne. Det var seks av 35 ryttere som gikk feilfritt og dermed til omhopping etter at alle var ferdige. Her var Synne og Hope en av de seks som klarte dette.

Satset i finalen

Da fem ryttere var ferdige med omhoppingen var stillingen slik.

1 Geir Gulliksen Feilfri på tiden 41,35 sek.

2 Johan Sebastian Gulliksen med et riv og tiden 40.80.

3 Martine Dyngeland 2 riv og tiden 38.10.

4 Stein Endresen to riv og tiden 39,36. 5 Torben Frandsen 2 riv med tiden 43.40.

Det ble dessverre tre bommer ned for Synne, men nest beste tid på 38,46 sekunder.

Karrierebeste

– Vi var enige om at det var vinn eller forsvinn. Jeg er utrolig fornøyd med en 6. plass i dette selskapet. Det et er nok den beste prestasjonen så langt i min karriere, sier Synne og legger til:

– Nå er det bare og nullstille seg til neste helg hvor jeg og Hope skal få ri i Scandinavium og Gøteborg Horse Show. Dette er et utrolig flott stevne hvor mange av verdens beste ryttere samles for å ri World Cup. Her skal vi ri Young Rider klassen og det gleder jeg meg til!