Foto: Tor Steinar Aamodt
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Seier under vanskelige forhold

11117627_643346832462209_1054155473_n
Her står jeg som vinner i midten, flankert av  Fredrik Johansen på andreplass og Sivert Møyland på tredjeplass (t.h.). Foto: Privat.

Denne helgen har jeg kjørt NAF-Løpet på Andebu i Vestfold. En bane jeg liker meg godt på og som jeg tidligere har gode resultater fra.

Fredag var det fri trening mens det lørdag skulle kjøres obligatorisk trening, tidskvalifisering, to innledende omganger og finale.

Fredag var det kun fri trening og her var det fint vær. Ting fungerte veldig bra og jeg var raskest hele dagen. Vi testet et par forskjellige utvekslinger på motoren, men det handlet mest om å forberede seg til de enorme nedbørsmengdene som skulle komme lørdag.

Lørdagen startet med en fri trening, det regnet skikkelig og banen var dermed våt og såpeglatt. Her ble jeg nummer tre, noe som var greit ettersom jeg bare kom to runder før for mye fart på en såpeglatt bane resulterte i en liten avkjøring. Ingenting ble skadet eller ødelagt, men ingen mer kjøring på treningen. Tidskvalifiseringen var neste og her skulle resultatet bestemme startsporet i første innledende omgang. Jeg slet litt med å finne rytmen og grep på den glatte banen og jeg slet med å holde tempoet til de raskeste. Jeg ble nummer tre og det var et helt greit starspor før første innledende omgang.

Vi gjorde noen endringer på oppsettet på gokarten i håp om at den ville bli bedre å kjøre og fra tredje startspor i første innledende omgang var jeg oppe i ledelse etter bare en runde. Nå fungerte ting bedre og luken til de bak ble bare større og større. Etter en førsteplass i første innledende omgang hadde jeg nå første startspor i andre innledende omgang. Her var jeg først ut fra starten og det ble raskt en stor luke til resten av feltet og etter ti runder vant jeg andre innledende omgang med over ti sekunder ned til nestemann. Dette betydde at med to førsteplasser fra de innledende omgangene skulle jeg ha første startspor i finalen også.

IMG_8169
Foto: Privat

I finalen fungerte ting perfekt og etter å ha tatt starten fra første startspor dro jeg fra resten av feltet, det var aldri noen konkurrenter bak som kunne true ledelsen og jeg kunne dermed krysse mållinjen som vinner av løpet.

Dette var en bra opptur og endelig kom den første seier min i den gjeveste klassen i Gokart. Nå venter første runde av norgescupen på Elverum kommende helg, vi gleder oss!