Gunnar Steinsland (18 år ,t.v.) og Endre Nyhagen (28) var kjappest i onsdagens ritt Gamle E-18 i regi av Bedriftidretten. Alle foto på siden: Sverre Larsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Delte karusellseieren i avslutningsrittet

I sesongens siste ritt i Sykkelkarusellen suste Gunnar Steinsland og Endre Nyhagen inn på samme bestetid.

Også Eirik Sætra Pedersen fikk bokført samme sluttid, men han var likevel noe bak duoen Steinsland og Nyhagen. Det 13. rittet og siste rittet i årets karusell gikk i overskyet vær og man kunne velge mellom kort løype som var Travparken-Høvågkroa og retur, eller lang løype fra Travparken til rundkjøringen 2,6 km før Asko og med retur. Kort løype var 16 km, lang løype fellesstart var 29 km.  

Fra starten i kort løype.

Vi tok en prat med Gunnar Steinsland og Endre Nyhagen etter rittet:

Hva synes dere om løypa?

-Den er hard, og det er mange kneiker i den. Det var ikke rom for mye hvile. Vi måtte stå på hele veien.  

La dere inn noen spurter underveis? 

-Vi spurtet litt på bakketoppene og presset på på slettene. Ellers syklet vi rolig og kontrollert utfor.  

Fra starten i lang løype.

Resultater-ritt-13-Gamle-E18

Birger Hafslund (68), deltaker

Hva trenger man for å sykle Sykkelkarusellen? -Man trenger en racersykkel som fungerer. Det er viktig med godt humør og en god sykkel. Og ellers må man ha hjelm og drikkeflaske.  

Hva liker du med syklingen?

-I forhold til løping, så er det ikke like anstrengende. Det er sosialt, og man sykler i grupper. Man kommer seg rundt og får sett mye. Opplegget i Sykkelkarusellen er at man blir premiert uavhengig av plassering i rittene. Man må bare sykle sju ritt eller flere i løpet av sesongen. Det er det samme som i Terrengkarusellen.

Rune Strøm (40), deltaker

Hvordan liker du å sykle?

-Jeg setter pris på rittpuls. Man får ikke den samme pulsen i trening som i konkurranse. Vi må derfor ha ritt, slik at man får den riktige og gode opplevelsen.  

Hva føler du for syklingen?

-Det gjør godt å komme seg ut i naturen og få brent litt krutt.

Sturle Dahl (45), arrangør fra Spring BIL

Hva slags motivasjon har syklistene for sykling i Sykkelkarusellen?

-Motivasjonen er nok å få ei hard treningsøkt. I konkurranse klarer man ofte å presse seg selv mye hardere enn alene på trening.

Har du noe råd til dem som ikke sykler?

-Alle bør trene litt, et par ganger i uka i hvert fall. Om det er sykkel, løping, svømming eller styrketrening blir jo egentlig et fett.