Dette er et arkivbilde fra vårt forrige og første seriemesterskap med Sparebanken Sør Debet. Vi velger å bruke dette bildet, for vi ser dessverre ikke bedre ut med årene. Følgende spillere deltok nok en gang på vinnerlaget, fra venstre: Arvid, Berg, Vidar Blakseth, Inger Marie Rosendahl, Bjørn Grønvold og Paul Richardsen. Foto: Sidsel Mjaaland Emanuelsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Seriemesterskap to er i bankboksen

For andre sesong på rad kunne vi i Sparebanken Sør Debet Curling Team juble for gull i bedriftsserien.

Spenningen lå som en iskald dis over isen i Idda Arena da curlingsesongen ble kostet i gang 21. september. Vi skulle møte Color Line Walkover, en motstander vi tidligere har slitt mer mot enn de har gjort med Fjordline. De må ha trodd at de kunne gå på vannet, men de var langt under båten (MS SuperSpeed 1) i hele kampen. Vi kostet dem av isen, og ga oss ikke før resultatet var 11-1. Det var en mye større prestasjon enn da Fagen 32 slo Donn i fotball for første gang og vant 1-0. Det skjedde som alle husker på Idda grusbane i 1949, og målscorer var Haugen på Samsen.

Dagen etter braknederlaget ble Color Line-spillerne naturlig nok kalt inn på teppet til salgs- og markedssjef Nina Moland Andersen, og ingenting ble kostet under det teppet. Hun truet med å flagge ut curlinglaget til Danmark og ansette svarte feiere fra Hirtshals, med sjømannsskatt. Ser man på sluttabellen, så hjalp tydeligvis tordentalen til Moland Andersen, selv om det resten av sesongen var en iskald front mellom partene.

Vi kom veldig fort ned igjen på isen. Vår neste motstander var MHWirth «Top Drives», som på uforståelig vis klarte å stable fire spillere på glattisen. De bygde sin siste solide plattform i Idda Arena, og klarte å tyne ut den siste oljen av mannskapet. Men for å lykkes måtte de bore dypere enn de noen gang før hadde gjort, og som tabellen viser, gikk oljebrønnen tom til slutt. Men «Top Drives» knuste oss 8-3, og det var like før vi leverte steinene våre til Ringknuten Pukkverk etter kampen. Curlingsteinene, altså.

Overraskelsen var enorm da også Aker Steinskyvarlag dukket fulltallig opp i hallen i den tredje kampen, men fire uhyre sympatiske menn i fullt oljehyre sto klare til å bore oss i stykker. Laget har til nå hatt en spiller som har spilt curling stående, men han hadde heldigvis kommet seg ned på isen til denne sesongen. Han fikk selvsagt stående applaus allerede før kampen.  De hadde nok håpet at hele laget skulle reise seg i løpet av kampen, men det ble dessverre ikke noe nytt oljeeventyr. Vi vant 7-2 i en kjedelig kamp, og i curlingmiljøet fikk vi derfor kallenavnet «Boring Sparebanken Sør Debet».

Team EVRY Consulting driver i databransjen og er vant til feilmeldinger, nedetid og dårlig responstid. Det er jo det de lever av.  Dette har de dessverre tatt med seg ut på isen i alt for stor grad, for aldri tidligere har vi møtt et lag med flere riktige feilmeldinger, lengre nedetid og tregere responstid enn laget fra EVRY. Å få fire dataeksperter til å samarbeide, er en mye større oppgave enn å få politikerne i Kristiansand til å godta og bli enige om en lønnsreduksjon. De fleste skjønner at det er en bortimot umulig oppgave, og vi vant derfor lett 7-3.

I den nest siste kampen møtte vi Skruen, og den er dessverre bare blitt løsere og løsere utover i sesongen. I følge firmaets egen hjemmeside er Kristiansand Skruefabrikk en underleverandør, men på glattisen har de overlevert i flere sesonger. Men nå er det dessverre slutt, og de må ta ismaskinen den tunge veien ned i 2. divisjon. Det går rykter om at de slukket sorgen med diverse screwdrivers  da nedrykket var et faktum. Vi slo dem 6-1, så de klarte tross alt å skru en stein inn i boet. Det er ikke alle som klarer det på en grå mandagskveld i november.

Vi var allerede seriemestere før vi skulle spille den siste kampen. Motstander var Rambøll BIL, et lag som kjempet desperat for å unngå nedrykk. Det sto mellom dem og Aker Steinskyvarlag. Rambøll kunne tape med ett poeng mot oss, og likevel redde plassen. Aldri tidligere har det vært flere tilskuere på en curlingkamp i Idda Arena. Hele tre ikkebetalende, merkelig nok alle fra Aker Steinskyvarlag, fulgte kampen stein for stein med is i blikket. De jublet hemningsløst da vi sikret seieren i siste omgang, og vant hele 9-4. Jubelen ville ingen ende ta, og det var like før de begynte å bore hull i isen. Rambøll-spillerne var ikke like glade. De var nemlig med og bygget Idda Arena, noe de angret bittert på like etter kampslutt.

Det er en enorm prestasjon å gjenta en suksess, spesielt i den beinharde konkurransen som er i bedriftscurlingen på Sørlandet. Sist sesong vant vi også cupen. Lagene bygges stein på stein, og de koster på. Derfor er det ingen selvfølge å vinne to seriemesterskap på rad. Like lite som det er en selvfølge at Start vinner kvaliken til neste år. Jeg har en god venn i fotballmiljøet, og han fikk øynene opp for curling etter den første kvalikkampen mellom Jerv og Start på en islagt Levermyr. «Steinar er det eneste Jerv og Start har snakket om etter kvalikkampene, selv om de nesten ikke har snakket sammen om Steinar», sa min gode venn, og kostet på seg et smil uten varme.

Til slutt er det på sin plass å nevne at to av spillerne på laget vårt er tatt ut til å representere Christianssands Curling Club (CCC) i Veteran-NM i Snarøyahallen 29. – 31. januar 2016. De to spillerne, skip Arvid Berg og undertegnede, vil helst være anonyme, men i julen reiser vi på et fjorten dagers høydeopphold til isbanen i Almaty (tidligere Alma Ata) for å forberede oss maksimalt. Koste hva det koste vil. Vinnerne av Veteran-NM får nemlig tilbud om å representere Norge i Veteran-VM som arrangeres i Karlstad i Sverige 16. – 23. april 2016.

Vi håper og tror at FVN TV vil dekke Veteran-NM, og eventuelt Veteran-VM, minutt for minutt, og av den grunn kommer til å legge alle andre planer på is. Målet vårt er å vinne Bragdstatuetten i 2016.

Ha en steinbra jul!

Kald hilsen fra

Viseskip Paul Richardsen

Sparebanken Sør Debet