Sjur Eftevåg, som er en av flere tidligere Startspillere på bedriftsfotballaget til Sparebank 1 SR-Bank., drar av en motspiller i torsdagens Umbroliga-match i Sørlandshallen. Alle fotos på siden: Fredrik Fredriksen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tidligere Start-helter briljerer i bedriftsfotballen

Med eks-Startere som Claus Eftevaag, Sjur Eftevaag, Rune Nilsen og Ivar Sigurdsen på laget, samt varaordfører Jørgen Kristiansen, imponerte Sparebank 1 SR-Bank i bedriftsfotballens sesongstart.

– I år er bøtta vår, sier en bestemt lagleder Vidar Plaszko for laget fra Sparebank 1 SR-Bank.

Claus Eftevaag i kjent stil.
Claus Eftevaag i kjent stil.

En av de store kampene i sesongåpningen av Umbroligaen torsdag kveld i Sørlandshallen var kampen mellom Sparebank 1 SR-Bank og PWC i øverste divisjon. Laget fra Sparebank 1 SR-Bank var ikke fornøyd med fjorårets tredjeplass og har store ambisjoner for denne sesongen. Laget er et av de mest profilerte i årets serie, med på laget er blant annet varaordfører Jørgen Kristiansen og eks-Startere som brødrene Claus og Sjur Eftevaag, Rune Nilsen og Ivar Sigurdsen. PWC holdt godt følge i gårsdagens kamp, men måtte til slutt strekke våpen med 0-3 i målprotokollen.

Målvakt Rune Nilssen holder fokus.
Målvakt Rune Nilssen holder fokus.

Kampen om de øverste plassene i 1. divisjon er imidlertid tøff og fjorårsvinner Bico startet ny sesong med en sterk 5-0 seier. Lagene fra Kristiansand studentidrettslag, KSI 1 og KSI 2, rykket opp til øverste nivå denne sesongen. Begge lagene har fått mange nye spillere i form av nye studenter og kunne dra i land hver sin 5-2 seier i går kveld.  De neste serierundene vil vise hvem som er de sterkeste utfordrere til tronen i bedriftsidrettens populære inneserie i fotball.

Sjur Eftevaag, Jørgen Kristiansen og Claus Eftevaag oppsummerer kampen mot PWC.
Sjur Eftevaag, Jørgen Kristiansen og Claus Eftevaag oppsummerer kampen mot PWC.

Umbroligaen i bedriftsfotball omfatter fire klasser, tre divisjoner med herrer youngboys, en oldboysdivisjon, en dame- og miksdivisjon.  Denne torsdagen ble det spilt 20 kamper med 40 lag fra herrer youngboys og oldboys, neste torsdag er det sesongåpning for dame- og miksklassen, samt flere kamper i de andre divisjonene.

Det var tydelig at lagene i sesongåpningen var spillesugne og glad for å komme i gang, nå blir det kamper stort sett hver torsdag helt til ut mars 2016.

Skrevet av Fredrik Fredriksen.