Bendik Hulløen fra Kristiansand i svevet under et norgescuprenn i Midtstua sist vinter. Foto: Kjell Hulløen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sesongdrøm: 200 meter

I år håper jeg at bedre fysikk og teknikk skal gjøre at jeg klarer å strekke meg over 200-metersgrensa, og kanskje slå Håkon Helgesens sørlandsrekord på 209 meter.

Jeg er en 19 år gammel skihopper fra Kristiansand bosatt på Lillehammer. Dette er fjerde året jeg bor i OL-byen, etter at jeg flyttet hit for å starte på hopplinjen ved Norges Toppidrettsgymnas i 2012. Jeg er nå ferdig med videregående, men satser fortsatt for fullt på å bli best i min idrett og er derfor medlem av Lillehammerhopp.

Dette er en toppidrettssatsing for landets ledende skihoppere bosatt på Lillehammer. Anders Fannemel, Kenneth Gangnes, Line Jahr og Maren Lundby er medlem av Lillehammerhopp, noe som betyr at fire av sju utøvere på hopplandslaget er en del av Lillehammerhopp. Dette gjør at jeg lærer av de beste hver dag og alt ligger til rette for at jeg kan nå langt i vinterbyen Lillehammer. Det er også gode treningsfasiliteter hvor Lysgårdsbakkene blir hyppig brukt.

Foto: Privat.
Her er jeg på toppen av Vikersund-bakken. Foto: Privat.

Nå nærmer vinteren seg med stormskritt, og med den kommer en lang vintersesong. Det er den perioden jeg liker best som skihopper, fordi det er i den perioden jeg får lov å gjøre det jeg trives best med. Hopprenn helg etter helg passer meg perfekt, og at jeg får testet konkurranseinstinktet mitt ofte er heller ikke dumt. Jeg liker ikke å gjøre det dårlig, men ingenting er bedre enn når hoppteknikken stemmer. Da går det meste av seg selv, og alt føles veldig lett. Det er denne følelsen jeg hele tiden jager etter. Forhåpentligvis blir det en vinter hvor ting går veien og jeg oppnår det jeg vil.

Sesongoppkjøringen 2015/2016

Sommeren og høsten har vært preget av mye god trening. Hopping på plast, styrke- og spensttrening samt stabiliseringsstyrke har stått i fokus, og det har allerede i høst gitt resultater i form av god hopping. Det har selvsagt variert, men den beste hoppingen har vært på et bra nivå. Før sommerferien deltok jeg i sommerhoppuka hvor landets aller beste hoppere stilte til start. Jeg havnet til slutt på en 23. plass i eliteklassen sammenlagt etter to renn i Midtstua, Oslo og et renn i Gjerpenkollen i Drammen. Det var en grei start på sommeren, selv om hoppingen ikke var kjempebra. Gjennom sommeren og høsten har jeg jobbet hardt og utviklet meg som skihopper, både fysisk og teknisk.

Treningen har stort sett foregått på Lillehammer, bortsett fra noen turer til Oslo og Trondheim med Lillehammerhopp. Vi hadde også en ukelang samling i Polen, med mye trening og hopping. Mot slutten av samlingen var hoppingen min bra, og jeg avsluttet med seier i et test-renn vi arrangerte. Her kan dere se et hopp av meg i Polen:

Likevel endte det ikke med gode resultater i høstens noregscuprenn, men på treningen mot slutten av sesongen stemte hoppingen igjen. Dette sammen med den gode hoppingen i Polen gjør at jeg har troen på at det skal bli en god vinter hvor jeg kan være med å kjempe i toppen i eliteklassen i mange norgescuprenn.

Vintersesongen

Det kommer til å gå slag i slag, og forhåpentligvis blir det ikke bare reising rundt i Norge. Det hele starter med norgescup renn i Midtstua og i Renabakkene allerede i november. I tillegg til disse rennene er det et norgescuprenn i Vikersund og FIS-cup i Notodden før jul. Jeg håper hoppingen min er god nok til å delta i dette rennet, slik at jeg kan konkurrere mot utøvere fra andre land. FIS-cup er det tredje høyeste nivået internasjonalt, bak World Cup og Continental Cup. Jeg har som mål å delta i Continental Cup denne vinteren, og håper at god og stabil hopping i norgescuprenn og eventuelt FIS-cup i Notodden kan gjøre at jeg får sjansen mot de nest beste i verden.

Dette bildet er fra Polen-samlingen med Lillehammerhopp nå i høst. Foto: Alexander Henningsen.
Dette bildet er fra Polen-samlingen med Lillehammerhopp nå i høst. Foto: Alexander Henningsen.

Et annet mål er å representere Norge i Jr. VM i Rasnov denne sesongen. Dette er siste sesongen min som junior, og jeg har troen på at det kan bli et godt år med mange erfaringer både nasjonalt og internasjonalt.

Et siste potensielt høydepunkt for vinteren er å være prøvehopper under World Cup i skiflyvningsbakken i Vikersund. Jeg var prøvehopper der i fjor og hoppet 178,5 meter, noe som var en fantastisk opplevelse. I år håper jeg at bedre fysikk og teknikk skal gjøre at jeg klarer å strekke meg over 200-metersgrensa, og kanskje slå Håkon Helgesens sørlandsrekord på 209 meter fra 2007. Jeg ønsker å ta den en dag, men det hadde vært veldig gøy å klare det allerede denne vinteren. Her kan dere se en video av meg under et prøvehopp i fjor:

Jeg gleder meg veldig til det jeg tror blir en innholdsrik vinter med mange fine opplevelser i bakken.  Forhåpentligvis kan jeg vise at det er mulig å bli en skihopper i verdenstoppen fra sommerbyen Kristiansand.