Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Madelen Søfteland satser på VM-gull i kickboksing

Mitt navn er Madelen Søfteland, jeg er 26 år og oppvokst i Grimstad. Jeg satser fullt som kickboxer, og konkurrerer i klassen -65 kilo Light Contact. Som beste prestasjoner har jeg VM-sølv, to EM-bronser og fire NM-gull. I år er hovedmålet å ta gull i VM som arrangeres i Irland i november.

På trening lar jeg sekkene få gjennomgå. Foto: Privat.
På trening lar jeg sekkene få gjennomgå. Foto: Privat.
I fjor ble jeg nummer tre i EM. I år er målet å vinne.  Foto: Privat.
I fjor ble jeg nummer tre i EM. I år er målet å vinne. Foto: Privat.

Tilbake til Norge

Etter å ha hatt base i Italia noen år, er jeg tilbake igjen på Sørlandet, hvor jeg trener i Grimstad Kickboxingklubb. Det er her grunnarbeidet gjøres, og vi har et utrolig godt miljø. I tillegg er jeg mye på samlinger og treningsleirer.  Jeg syntes det er veldig verdifullt å reise rundt til klubber både i Norge og i utlandet for å sparre med gode utøvere, samt å få nye impulser.

Det finnes ingen fasit, bare uendelig med muligheter

kick kamp
Her er jeg (t.v.) i aksjon i Scandinavian Open i fjor. Foto: Privat.

Noe av det som trigger meg sånn med kickboksingen er at uansett hvor god man blir, har man alltid et stort forbedringspotensial. Alle utøvere har en egen stil, og en egen rytme. Derfor blir kampene veldig forskjellige. Noen har sin styrke i at de er hurtige eller gode boksere, og andre har signaturferdigheter som avanserte spark. Uansett hva noen gjør, finnes det utallige muligheter å svare med. En kamp varer 3×2 minutter, og da er hvert sekund verdifullt. Etter å ha vunnet en kamp har jeg ofte få minutter til jeg skal gå en ny kamp. Det å møte en helt annen type fighter rett etterpå, kan være utfordrende.

Slik ser 2015 ut på kalenderen

kick world cup gull
Bilde fra min første world cup-seier, som var i Rimini i 2013. Foto: Privat.

Nå er jeg kampklar og ser veldig optimistisk på sesongen som ligger fremfor meg. Mål og delmål er satt opp, både resultatmessing og hvordan jeg vil utvikle meg som utøver.  I perioden februar til juni er det mye aktivitet. Jeg skal gå tre World Cup-stevner (som er kvalifiseringsstevner for meg til årets VM), forsvare NM-titlene, samt at det er flere store internasjonale konkurranser. Fra midten av juni blir det en rolig treningsperiode for å samle overskudd. Deretter starter en intensiv oppkjøringsperiode på fire måneder, med forberedelser til årets største begivenhet, VM i november.

For å se en reportasje om meg som NRK Sørlandet lagde i fjor før EM, kan du KLIKKE HER.