Jessy Kramer er like god til å shoppe som hun er til å spille håndball. Foto: Vipers.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Shopping og champagne(brus)

Selv om det er mye slitne kropper, vil jenter alltid være jenter. Shopping i Danmark er et must.

Det er hyggelig å gjøre noe utenfor håndballbanen. Komme seg vekk, og tenke på noe annet. Her er det en sammensveiset gjeng, og når sjansen byr seg kjører alle bilene til byen. Vi var innom de typiske danske butikkene som COS, MOSS København, Minimum og Message. De fleste jentene frydet seg over noe annerledes, og shoppet både det ene og det andre. Islendingen er imidlertid flink med penger. Hun ser ikke poenget i å bruke hundrevis av penger på én ting, når det finnes varer med like god kvalitet til lavere priser. Hun ser rett og slett ikke forskjell på en 100 prosent ull-genser og en polyester-genser. Den eldste dansken, Sanne eller «motedronningen» som vi kaller henne, gled gjennom stativene som hun aldri hadde gjort noe annet. Vi har mange ulike personligheter i gjengen, og det er det vi liker så godt med gruppa.

jessy 2
Vi tåler bildet av Jessy en gang til, så får vi med handlebagen også! Foto: Vipers

Det er viktig å ha konkurranseinstinkt også utenfor banen. Fredag ettermiddag ble håndballtreningen erstattet med en volleyballøkt. Det ble god stemning med masse engasjement og latter. Det er ingen tvil om at nordlendingen og sveitseren hater å tape. Karin tydde til sandkasting på de vinnende motstanderne for å bli kvitt litt frustrasjon, og Susann er god med ord. Karin, Martine og Vilde er tydeligvis ikke noen volleyballtalenter, de tapte på hvilket som helst lag de var med på.

De unge og lovende er en gruppe på fire. De er treningsvillige, livlige, morsomme og en fin tilføyelse til gruppa. Vi har tvillingene Anne og Elisabeth, som vi ser forskjell på gjennom hårfarge. Martine, den lange kanonskytteren. Og ikke minst friidrettsutøveren Hanne, som løper ifra alle. Mer beskrivelse trengs ikke, bare nyt videoen!

Når man bor på internat blir, maten ofte ganske ensformig, derfor er det godt med litt forfriskning. Alle jentene var på brunchbuffet torsdag, som kostet 40 danske kroner per person(!). Fredags kveld bestemte vi oss for å gå ut og spise med hele gjengen. Da spanderte Vipers burger på trenerteamet, styret og jentene. Og vi må ikke glemme Cuba-Morten som spanderte kaffe og kake på hele gjengen!

burger
Martine (f.v.), Hanne, Vilde og Elisabeth koser seg med burger. Foto: Vipers

Vi tror de fleste har fått med seg hvem vår daglige leder er. Skipskongen Terje Marcussen, som forresten har kommet seg over havs! Han er god for Vipers, og har gjort mye for klubben. Den utviklingen han har fått til på bare to år sammen med administrasjonen, Jan Erik Kittelsen og Morten Løvø, er bemerkelsesverdig. De har virkelig peiling på å få sponsorer, markedsføring og styre klubben. Derimot er håndballkunnskapene til Marcussen enda bedre. Han er god til å få med seg detaljer. For eksempel når noen bommer på mål, virker det som et gjennombrudd med holding i drakt ikke er noe problem. Han hadde i hvert fall scoret!

Vi har hatt noen fine dager i Århus, både sosialt og sportslig. Fått spilt tre treningskamper, og føler oss mer og mer klare for sesongstart. Vi har alle komme trygt hjem og kan si vi er glad for å sovne i egne senger. Markussen har ingen sett siden kaia i Hirtshals, håper han ikke sitter fast i tollen!