Topp tre fra søndagens renn, fra venstre tredjemann Tov Ramberg, andremann Martin Hetland Strand og vinner Olav Skår. Foto: Lars Vagle.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sirdal fristil er kommet for å bli!

Sirdal fristil satte deltakerrekord i sitt andre år, og ble avgjort etter en tett duell.

På selveste kvinnedagen ble årets Sirdal Fristil arrangert av Sirdal Skimaraton. Hovedrennet som går i klassisk stilart gikk helgen før, les mer om det HER.

IMG_6058 startfelt
Startfeltet i Sirdal fristil. Foto: Lars Vagle.

Fristilrennet er et gratis prøvearrangement for å øke interessen for turrenn i fristil i Sirdal. Fristelsen virker, for flere sto på startstreken i år enn i fjor. Oppgang i turrenn er alltid kjempehyggelig. Dette er andre året fristilrennet arrangeres og vi hadde igjen over 50 påmeldinger.

Temperaturen var ca. to  plussgrader og skøytetrase på 11 km var kjørt kvelden for å herdes over natten. Vi fryktet regn, men det ble lite. For det meste opphold og noen få dråper i luften. Føret må ha vært raskt og den fuktige sug-effekten uteblitt. For de tre første passerte målstreken før forventet. Olav Skår og Martin Hetland Strand knivet tett foran målstreken. Olav først. Og litt bak dem kom fjorårets nummer to, Tov Ramberg.

Rennet er i gang! Foto: Lars Vagle.
Rennet er i gang! Foto: Lars Vagle.

Alle de tre gikk helgen før Sirdal Skimaraton i klassisk stil. Ivrige karer. Det var flere kjente ansikter på startstreken i dag som vi husker fra skimaratonet. Ja, flere av deltakerne var også på fristilrennet i fjor. De dedikerte til skøyting er, ja nettopp, dedikerte.

Rennet skal være et folkelig og sosialt renn for alle, og det fikk vi til. Her var løpere i alle aldrer og alle nivå. Det viktigste er å delta. Mange har ikke gått renn i fristil før, så det er flott de stiller til start her. Nå de første årene er det med vilje ikke så hard trase. Terskelen må være lav og fristelsen best mulig. Derfor er også hele rennet gratis. Det innkluderer servering av forskjellig mat og drikke. Alle får «gullmedalje» og de første fikk litt ekstra, som walkmans og drikkebelte.

Fra målområdet. Foto: Lars Vagle.
Fra målområdet. Foto: Lars Vagle.

Sirdal Skimaraton hadde nærmere 450 påmeldinger i år, så klassisk stilart er desidert størst i Sirdal. Vi øyner håp og skal fortsette å arrangere fristilrenn og friste så godt vi kan. Før vinteren hadde kommet i år ble det fristet igjen da Sirdal Skimaraton arrangerte gratis kurs i barmarkstrening med selveste Audun Laugaland som instruktør. Vi er optimister og entusiaster.

Sirdal Fristil er kommet for å bli!