De sju nye sortbeltene med hovedtrener på Tinnheia karateskole. Fra venstre: Kjetil, Kjeld Rune, Christina, Jan-Thore Johansen (hovedtrener), Nicole, Robin, Håvard og Jonathan. Alle fotos: Tinnheia karateskole.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sju nye sortbelter på Tinnheia karateskole

Alle disse sju utøverne kunne legge bort brunbeltet etter graderingen på Tinnheia Torv.

I anledning vårt årlige klubbstevne på Tinnheia Torv, innledet vi stevnet med gradering for sju brunbelte-elever. Thomas Nilsen fra Stavanger Karateklubb tok turen for å sitte i dommerpanelet, sammen med vår hovedtrener Jan-Thore Johansen. Etter en imponerende gradering som varte i to timer og 40 minutter, ventet selvsagt alle spent på resultatet. Elevene er i alderen 16 til 47 år. Og det var ikke bare de yngste som imponerte dommerne. Sammen med de eldste har de alle: Kraft, speed, fleksibilitet, teknikk, forståelse og evnen til å lage show, og instruere andre utøvere.

Disiplinen kumite (kamp) er også med i gradering. Her mellom Kjeld Rune og Christina.
Disiplinen kumite (kamp) er også med i gradering. Her mellom Kjeld Rune og Christina.

Etter en informativ og nervepirrende oppsummering fra Thomas Nilsen hvor det ble litt uklart for elevene om de hadde bestått eller ikke, fikk de altså det fantastiske resultatet som alle hadde drømt om. Alle besto til sort-belte!

En av disiplinene i graderingen er å kunne lære bort stilarten vår.
En av disiplinene i graderingen er å kunne lære bort stilarten vår.

Vår hovedtrener Jan-Thore Johansen har tydeligvis (og iblant til noe frustrasjon for elevene) lagt lista meget høyt før de fikk stille til denne graderingen. Det er de alle nå veldig takknemlige for, etter resultatet om bestått kom etter noen harde, intensive og smertefulle timer under graderingen.

En annen disiplin i graderingen er å lage et show med innøvde teknikker.
En annen disiplin i graderingen er å lage et show med innøvde teknikker.

Da graderingen var unnagjort, fortsatte stevnet for alle andre elever. Lørdagen var det konkurranse i kata (mønster av teknikker og stillinger), og hele søndagen bestod i konkurranse i kumite (kamp). Så å si alle elevene deltok på stevnet. Dette er en suksess som vi fortsetter med årlig. Så ser vi frem til de yngre elevene kommer til sort-belte gradering om noen år frem i tid. Til og med noen av de nye sortbeltene deltok på resten av stevnet. Så de har tydelig masse energi å gå på.

Kumite i borgertoget. Robin og Christina.
Kumite i borgertoget. Robin og Christina.

Den største begivenheten for oss utenfor lokalene våre har vært borgertoget på 17. mai. Der fikk vi knallsuksess i år, med utrolig flott vær, mye folk, og god sommerstemning. De aller fleste elevene stilte, og vi hadde musikkanlegg som skapte god stemning, samtidig som elevene viste frem noe av det vi lærer på treningene.

17. mai-borgertoget. Noen elever ble igjen i Tresse.
17. mai-borgertoget. Noen elever ble igjen i Tresse.

Tinnheia Karateskole (TKS) har eksistert i 14 år under ledelse av instruktør og hovedtrener Jan-Thore Johansen (2. dan), og har sine lokaler på Tinnheia Torv i Kristiansand. TKS er tilsluttet Norges idrettsforbund, Norges Karateforbund og Vest-Agder Idrettskrets. Klubben har utøvere i alle aldre fra 3. klasse grunnskolen nivå og oppover, og er likelig fordelt mellom gutter og jenter. Lokalet eies privat av vår hovedtrener og dette har karateskolen fritt fått disponere i alle år.