Per Helge Fjørtoft til venstre (foto: Privat) og Celine Lorentsen til høyre (foto: Sondrup Creative) vant hver sin tittel i skandinavisk mesterskap i Sverige 12. september. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Skandinaviske mestre i kettlebell sport

Celine Lorentsen og jeg sikret oss hver vår tittel hjem til Kristiansand fra skandinavisk mesterskap i Gimo, Sverige.

Dette er en nyetablert konkurranse som første gang ble arrangert i Finland i fjor. I år stilte Norge sterkt med ni utøvere. Konkurransen ønsker å bidra til økt motivasjon og inspirasjon for erfarne såvel som nye og unge utøvere, samt bygge miljø og fellesskap. En kan konkurrere i to ulike nivåer, kvinner 2×16 eller 2×20 kg og menn 2×24 eller 2×32 kg, og begge kjønn i øvelsen long cycle (clean & jerk). Konkurransetid og konsept er ti minutter med maks antall repetisjoner. Norge tok med seg seks gull totalt og to sølv. 

I klassen kvinner +65 kg med 2×16 kg kettlebells vant Celine Lorentsen helt suverent med sine 101 repetisjoner. Meg bekjent har ingen kvinne i Europa gjort et tilsvarende resultat i konkurranse tidligere! Og det er faktisk bare to repetisjoner bak den offisielle verdensrekorden! Celine har hatt en ekstremt bra utvikling siste året og både formen og teknikken har virkelig skutt fart. Jeg kan stolt som hennes trener si at det hun leverer med kulene er unikt i skandinavisk sammenheng. Hun er høyt respektert i miljøet, og er kjent for å være ekstremt dedikert, har øye for detaljer og er alltid ydmyk.

Her er Celines serie:

I klassen menn +85 kg med 2×32 kg vant jeg selv nokså suverent med mine 64 repetisjoner. 20 rep flere enn andreplassen. Ikke en optimal dag for meg, med sykdom i kroppen, men fikk likevel ut ganske nærme min maks! Selvfølgelig et stort og stolt øyeblikk å vinne skandinavisk. Gir definitivt motivasjon til flere konkurranser fremover. Det samme gjelder og for Celine, vi drar begge til NM i Moss 24. oktober, og muligens VM i Dublin 26.-29. november.