Jonas Carlsson (13) fra Kristiansand trener mye med brettet her i Vision-hallen på Lund. Foto: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Skatet inn til førsteplass i Berlin

Å vinne en tøff konkurranse sammen med fire nye lagkamerater, var en stor opplevelse.

Selv om jeg bare er 13 år gammel, har jeg vært med på ganske mye allerede som skater. Jeg har lekt meg på brettet halve livet, og i fjor ble jeg norgesmester i bowl i U15-klassen og ble nummer sju i verdensfinalen i Los Angeles. USA-turen var en fantastisk fin opplevelse, men rent skatemessig var det faktisk enda bedre i Berlin tidligere denne uka.

Bilde av «Team Ulrich» , som vant lagkonkurransen i Berlin tidligere denne uka. Fra venstre: Farran Golding (UK), Farid Ulrich (Tyskland) , Mike Brauer (Tyskland) , meg, Juan Virues Toledo (ESP)og Ishod Wair (Pro-Skater fra USA). Foto: Nike SB.
Bilde av «Team Ulrich» , som vant lagkonkurransen i Berlin tidligere denne uka. Fra venstre: Farran Golding (UK), Farid Ulrich (Tyskland) , Mike Brauer (Tyskland), meg, Juan Virues Toledo (ESP). Til høyre står mitt forbilde Ishod Wair (Pro-Skater fra USA). Foto: Nike SB.

Jeg fikk muligheten til å skate der som eneste nordmann fordi jeg hadde sendt inn en Instagramvideo der jeg viste fram triks i løpet av 15 sekunder. I selve konkurransen havnet jeg på lag med fire andre, og vårt lag vant sammenlagt. Blant triksene jeg gjorde i løpet av den timen konkurransen varte er jeg kanskje mest fornøyd med å få til 270 lip på rail, Hurricane og Treflip ut den største trappa.

Dette bildet er fra NM i Fredrikstad i fjor sommer, da jeg vant i bowl og ble nummer to street. Foto: Unn Carlsson.
Dette bildet er fra NM i Fredrikstad i fjor sommer, da jeg vant i bowl og ble nummer to i street. Foto: Unn Carlsson.

Det var veldig stas å få skate og snakke med den amerikanske proffen Ishod Wair, som er min favorittskater sammen med Trevor Colden. Jeg har sett Ishod tidligere også, da jeg skatet i Streetleague i Barcelona. Som den klart yngste av alle deltakerne feiret jeg med godteri om kvelden, de andre unnet seg ei øl eller to.

Fram til jeg skal konkurrere i Grenland Games om tre uker blir det mye skating inne i Visionhallen på Lund. Der må vi bruke hjelm og beskyttelse, mens jeg ikke bruker det så mye når jeg trener utendørs. Jeg har trent en del på fallteknikker for å beskytte hodet, men det var en gang i fjor sommer at jeg slo hodet ganske hardt. Det ser du også i videoen under.

Ellers har jeg tråkket over fire-fem ganger og knekt håndleddet en gang. Litt må man jo regne med, og skal du bli god, må du tåle å skade deg litt. Jeg har heldigvis ikke blitt redd for å prøve på nye triks.

Her kan du se både høydepunkter og knall og fall fra 2015:

Som mange andre unge skatere, blant annet min kompis Petter Brunvatne, har jeg en drøm om å kunne leve av skatingen. Men det er veldig vanskelig å bli proff, det er vel bare Karsten Kleppan som er det av nordmenn i dag. Tidligere har Henning Braaten vært det. Så foreløpig holder jeg på bare fordi det er gøy, også er det jo veldig motiverende å kunne skate utenlands. Jeg får en ny mulighet til det i European A.M. i Barcelona 16 mai. Gleder meg sykt!