Bilde fra standplass i Birkeland søndag. Foto: Øyvind Vaagland Reiten
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Skiskytterforbundet traff blink i Froland og Birkenes

Mange unger og foreldre var på plass da Norges Skiskytterforbund og rekrutterings-turneen Spenning i sikte besøkte Froland og Birkenes i helga.

Som en del av den planlagte Fullt Hus Skifestival i Kristiansand og Lillesand var et besøk fra Spenning i sikte-opplegget til DNB og  Norges Skiskytterforbund avtalt. Da Fullt Hus Skifestival ikke ble avviklet i år, ble besøket fra Spenning i sikte planlagt gjennomført som en del av Froland IL sitt 100 årsjubileum som var nå lørdag 3. september.

Lørdag var derfor skiskytterforbundets smøretrailer og ulike aktiviteter på plass i Froland. Ca. 240 barn var innom trailer og laserskyting med mer. Dette er tett på deltagerrekorden fra årets turne. Kun i Trondheim hadde det vært flere innom i løpet av en dag. Der var ca. 250 stk. innom. Så tydelig at det gror godt etter Marte i Froland!

Søndag var 17 utøvere i alderen 13-16 år med foreldre fra klubbene Torridal, Froland og Birkenes invitert til Birkenes Idrettspark for en treningsøkt med en landslagstrener. Dagen startet med litt informasjon fra forbundet knyttet til rekrutering og våpensikkerhet. Deretter ble en 2,5 timer lang treningsøkt gjennomført for de aktive utøverne samt at foreldre og barn fikk en fin dag med grilling og sosialt på Birkeland. Før dagen ble avsluttet med bading i elva.

Som en videreføring av dette besøket skal Birkenes IL Skiskyting de tre kommende torsdager arrangere åpen stadion for de som har lyst til å komme og prøve skiskyting!

Er du født 2008 eller tidligere vil det bli mulighet for å prøve seg på de første grunnleggende tingene i skiskyting med kyndig veiledning for alle som tar turen til Birkeland og skiskytterstadion disse ettermiddagene. For mer utfyllende informasjon sjekk Birkenes IL Skiskyting sin hjemmeside.

Vi håper mange barn og foreldre tar turen en eller flere torsdager i september!

Skrevet av Øyvind Vaagland Reiten, for Birkenes IL Skiskyting