Byggeleder for Norges lengste hinderløype, Tor Aanensen, viser noen av utfordringene i den fem kilometer lange hinderløypa i Sporty Lauvåsen mens salgs- og markedssjef Kirsten Vik følger imponert med. Foto: Tor Mjaaland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Skistjernene åpner Norges lengste hinderløype

De lager Norges sprekeste bydel. Lørdag får de hjelp av de norske skistjernene når de åpner Norges lengste hinderløype.

Kirsten Vik fra HSH Utvikling representerer utbyggerne i Lauvåsen som helst vil kalles for Sporty Lauvåsen. Og virkelig har gode grunner til det! De ønsker nemlig å legge forholdene til rette for at unge og eldre, spreke og ikke helt spreke, kan få lagt trening og turer til nærområdet.

Byggansvarlig for hinderløypa, Tor Aanensen og salgs- og markedssjef Kirsten Vik i HSH Utvikling på tur i den idylliske løypa i Lauvåsen. Foto: Tor Mjaaland.

I samarbeid med Oddersjaa og firma Best Event åpner de løypa med hele 16 mer eller mindre avanserte hindre som går i nydelig skogsterreng i Lauvåsen-området. Og når skistjernene Martin Johnsrud Sundby, Emil Iversen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Niklas Dyrhaug kommer til Kristiansand for å delta i rulleskipet på Fiskebrygga, har Oddersjaa lagt rulleskiskole for barn og unge og åpning av hinderløypa til Lauvåsen, og invitert løperne opp dit.

Gullvinner fra Lahti-VM i år, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, er en av skistjernene som deltar i åpningen av hinderløypa. Foto: Privat.

Utfordrende
-Utrolig gøy at de kommer til Sporty Lauvåsen og bidrar på åpningsfesten, sier Kirsten Vik og byggansvarlig for løypa, Tor Aanensen, også han fra HSH. Med solid bakgrunn fra fysisk trening, blant annet i forsvaret, vet han hvordan ei utfordrende hinderløype skal lages. Og demonstrerte for oss at formen absolutt er intakt i et av de mest avanserte hindrene.

Lauvåsen gir tydelig til kjenne at de skal bli Norges sprekeste bydel. Foto: Tor Mjaaland.

-Men denne løypa er det meningen at alle skal kunne bruke. En som er i toppform vil få ei solid treningsøkt, de som ønsker å komme i form får utfordringer som passer for dem, sier Aanensen, som forteller at løypa går på myk skogsbunn og nylagt grussti.

Aktiv livsstil
Kisten Vik er opptatt av at utbyggerne av Lauvåsen skal bidra til en aktiv livsstil for de som bor der.

– I en tid der mange har det travelt og snakker mye om tidsklemma, kan folk ta på seg joggeskoene hjemme og trene og trimme uten at det er nødvendig med en lang biltur for å komme til treningsstedet, sier Vik, som er overbevist om at det å skape et godt og sprekt bomiljø bidrar til livsglede og trivsel.

– Her kan de løpe med barnevogna og ta seg en pause på rasteplassene med barna, sier Aanensen lettere svett etter diverse demonstrasjoner i hindrene.

Mange tilbud
Og Norges lengste hinderløype er langt fra det eneste spreke prosjektet i Lauvåsen. Like ved ligger Tufteparken der folk kan drive såkalt egenvektstrening. De har også arrangert o-løp og frisbee-turnering og har ukentlig gratis treningstilbud til beboerne gjennom hele året.

– I august skal vi ha Dirty Girls Mudrun, et jenteløp der Tor sørger for å legge løypa gjennom masevis av gjørme, forteller en oppglødd salgs- og markdssjef, Kirsten Vik i HSH. De andre partnerne i prosjektet er Kruse Smith AS, Konsmohus, Byggmo og Sanita Invest.