Kristiansanderen Nikola Kovačević poserer i front med NM-beltet. Bak står lagkamerater i Oksa Muay Thai - Petter Andrew Gifford, Joakim Dere, Firas Ghummeid, Isabel Cuadrado Gabrielsen, Syver Strømme, Brandon Trung Moen, Ola Pettersen, Brandon Mc Dade, Reza Hosseini, Mindaugas Gedminas,Sebastian Kurek og William Alex Ringen. Foto: Teodor Strømme.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Slåss for mitt tredje strake NM-gull

Ingen andre har klart å vinne NM-gull i to vektklasser i thaiboksing. Det trigger meg!

Navnet mitt er Nikola Kovačević. Jeg er 23 år gammel og på vei mot mitt første mål i 2016, som er å vinne NM-gullet for tredje gang på rad i thaiboksing. Thaiboksing (Muay Thai) regnes som det hardeste innen stående kampsport. I sporten bruker man slag, spark, albuer og knær. Man kan også velge å gå i clinch, som er en bryteteknikk for å kunne gi fra seg albuer og knær fra en kort distanse. Selv om det kan se brutalt ut, er denne sporten en gentlemansport hvor begge utøvere betrakter hverandre med respekt.

Brandon T.Moen og Arve Fosseli sparrer til venstre, Brandon McDade og jeg til høyre. Foto: Syver Strømme.
Brandon T.Moen og Arve Fosseli sparrer til venstre, Brandon McDade og jeg til høyre. Foto: Syver Strømme.

I år arrangeres thaiboksing-NM av kristiansandsklubben Oksa Muay Thai på Kick Scene 20. februar. I løpet av min tre år lange karrière har jeg vunnet to NM-gull i vektklassene – 86 kg i 2014 og 2015, men i år har jeg bestemt meg for å ta gullet i – 81 kg som er en ny og lettere vektklasse enn det jeg er vant til å konkurrere i. I tillegg til å utfordre meg selv ønsker jeg å gjøre dette for å skrive historie. Det er fremdeles ingen i Norge som har holdt gullet i to forskjellige vektklasser.

For å klare noe slikt kreves det svært mye hard trening og disiplin. Oppkjøringen til dette norgesmesterskapet har vært ganske annerledes enn jeg har gjort tidligere. I år har jeg valgt å fokusere mest på kondisjon i form av fighting, svømming og løping, men også andre ting som yoga og bevegelse. Tidligere har jeg hatt mye eget ansvar for mine forberedelser sammen med kompiser, men i år har jeg hatt et program å følge. En av utfordringene for meg som er glad i god mat og pleier å ligge på 88 kg til vanlig, er å komme meg ned til vekten – 81 kg før innveiing.

Brandon McDade og jeg til venstre, Arve Fosseli og Brandon T. Moen til høyre. Foto: Syver Strømme
Brandon McDade og jeg til venstre, Arve Fosseli og Brandon T. Moen til høyre. Foto: Syver Strømme

Under NM går vi på vekten noen timer før kamp på kampdagen. Til vanlig pleier innveiingen å foregå 24 timer før kamp, slik at man har en sjanse til å drikke, spise og restituere sånn at kroppen og hodet er 100 prosent klar for kamp dagen etter. Heldigvis har jeg mine gutter fra Oksa Muay Thai og Spartacus MMA som hjelper meg med å legge fra meg blod, svette og tårer gang på gang slik at jeg kan prikke inn toppformen før jeg skal inn i ringen.

Det er sant at man er alene i ringen, men man kommer aldri dit alene. Derfor vil jeg gjerne takke Glenn, Tor, Syver, Sohail, Inge, John Ivar og til slutt massør Johnny Andersson som har hjulpet meg mot å nå mitt mål, og også en stor takk til mine andre gutter som jeg trener med hver dag. Flere av disse skal også kjempe om NM-gullet, men alle i forskjellige vektklasser og jeg ønsker dem lykke til.

Her er en video av meg da jeg kjempet i Battle of Lund 6, som er Nordens største thaiboksingstevne.

Mine resultater:

Ubeseiret

Første nordmann kåret til nordisk beste fighter 2014 uansett vektklasse og kjønn

Første nordmann til å vinne nordisk mesterskap 2014 i – 86 kg

2 x norgesmester 2014/2015 i vektklassen – 86 kg

Første sørlending til å vinne Battle Of Lund 6

Vinner av Oslo Fight Night

Vinner av Rising muay thai stars

Følg meg gjerne på instagram kingnikola for oppdateringer.