Under TriQuart i Kristiansand i slutten av juli er det både NM og mosjonistfest. Noen løper i triatlondrakt, andre velger t-skjorte og shorts. Det viktigste er at det er komfortabelt. Foto: Sondre Steen Holvik
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Slik velger du riktig tridrakt

Skal du velge hel eller todelt triatlondrakt?

Idrettsutøveren Kari Lingsom har gjort seg bemerket på resultatlistene innen svømming, swimrun og triatlon ved en rekke anledninger, både nasjonalt og internasjonalt.

– Ved valg av tritøy er det kanskje én ting som er viktigst og vanskeligst: Skal jeg velge en hel drakt eller skal jeg gå for en todelt? Svaret ligger gjerne i hvilken distanse du skal konkurrere i, sier Lingsom.

– Men hvis du skal konkurrere i sprint eller olympisk, er jeg ikke i tvil; da er det hel drakt som er tingen.

Lingsom er ikke så opptatt av hvordan drakten ser ut. I stedet er hun opptatt av komfort og funksjonalitet.

– En drakt du trives med, blir også brukt. Så enkelt er det. Det viktigste av alt er at du velger en drakt du liker!

– Men hva slags trøye bør man foretrekke?

– Mange velger seg en helt vanlig sykkeltrøye med korte ermer til bruk på syklingen. På sykkeltrøyer er det ofte store og romslige lommer. Dessuten beskytter ermene mot sola, og da unngår du å bli solbrent, forteller hun.

– Å ha ermer på sykkeltrøya skal visstnok være mer aerodynamisk, men da må i så fall drakten sitte stramt. Flagrer den i vinden, så forsvinner selvfølgelig den fordelen, sier Lingsom.

Skal du konkurrere på en av de lengre distansene, er det mange som foretrekker å bruke en todelt drakt.

– Det er lettere å få unnagjort dobesøk og slikt, hvis du har en todelt drakt. Og så har du muligheten til å skifte fra sykkel til løpetøy. Selv bytter jeg ikke, jeg løper i det samme tøyet fra start til mål, men jeg vet at mange foretrekker en ren løpetrøye, uten ermer og lommer, eller at de løper med en typisk løpeshorts.

Les også:

Ta deg god tid med våtdrakten

Svømmer du i flokk, blir du en bedre triatlet

Slik kommer du i gang med løping

– Mange løper feil

Slik kommer du deg opp av sofaen