Fra mandagens treningstur til Olashei. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Snart klart for Olasheiløpet

Lørdag 12. september er det klart for 5. utgave av Olasheiløpet i Lillesand. Løpet har start og mål på Lillesand Stadion Holta.

Løpsgeneral Thor Bylund er optimist med tanke deltagerrekord:

– Vi håper på rundt 200 løpere, mot 173 i fjor, sier han.

Barneløp

Bylund forteller videre at det blir barnepass i år også. Jenter 14 fotball er hyrt inn til å være barnevakter, så det er ingen unnskyldning for at ikke både mor og far kan delta. I år, som i fjor, blir det barneløp. Barneløpet er på drøye 1,5 km og det er medalje og is i premie til alle som deltar.

Premier

Arrangørleder Siv Emanuelsen mener de fleste deltar for å konkurrere mot seg selv, men forteller at det er gode premier på lang løype (16km), hvor vinneren, både i dame- og herreklassen, tar med seg kr 3000, sølvplassen kr 1500 og bronseplassen kr 500. I kort løype (9,8km) er det flotte premier til de første plassene både i dame og herre-klassen, samt gavekort til 2. og 3. plass.

Fra hav til hei

Både Bylund og Emanuelsen er tydelige på at Olasheiløpet er Sørlandets flotteste terrengløp og forteller:

– Tar du lang løype, går turen fra Lillesand Stadion ned til Lillesand sentrum og havet, før løypa vender mot heiene innenfor Lillesand by. Man skal over Vardehei, Olashei, på 166 moh, deretter Sovehei før man setter snuten mot Lillesand Stadion.