Fører Søren Snartemo fra NMK Konsmo og kartleser Arne-Ingar Stulen fra NMK Hadeland i aksjon med sin nye bil. Foto: Foto: Geir Andre Ånnestad/Gaphotography
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Firehjulsdebuten endte med brutt løp

Til tross for en kjedelig avslutning på Sigdalsrally, ledet vi såpass lenge med vår nye bil at vi gleder oss masse til fortsettelsen.

Denne sesongen har vi byttet bil og klasse, og det var duket for debut under første NM-runde i Sigdalsrally i helgen. Det var et spent team som stilte til start uten alt for mye testing i den nye bilen. Kartleser Arne-Ingar satte seg inn for første gang lørdag morgen, mens Søren så vidt hadde fått kjørt noen få mil før det braket løs.

Etter en noe nølende første etappe, følte Søren at bilen passet han godt. Noe tidene viste, allerede på de to første etappene var de i en komfortabel ledelse i klassen. Etter service bar det ut på tradisjonsrike Letmolia, en etappe som har felt mange opp gjennom årene. Etappen gikk greit selv med litt noteproblemer etter alle hopp og sprettene, ble det nok en ny bestetid. Inn til andre service var ledelsen nå øket til 49,1 sekunder.

Noe som var langt over all forventning med så lite tid i bilen. Søren ble mer og mer komfortabel med bilen, og smilene satt løst for hver etappe som ble fullført. På den 4. etappen var planen å gasse på litt ekstra for å se hvor nærme de beste det var mulig å komme uten noe mere trening. Denne etappen kjenner Søren godt, så det ble klemt til litt ekstra. 4. tid totalt kun 16,5 sekunder bak etappevinner Brynildsen var teamet godt fornøyd med.

Inn til siste service var ledelsen nå oppe i 1.14,4. Det handlet nå om å komme seg i mål å sikre smått utrolige første seieren med den nye bilen. Men i rally endrer ting seg raskt. Kun få km inn på den 6 etappen (Letmolia oppover) var det stopp. Etter et lite hopp over ei bru var det slutt på fremdriften i bilen. Girkassa sa takk for seg, med brudd i inngående aksel var det bare å trille til side å se konkurrenten passere. Surt der og da, men med den debuten sitter teamet igjen med smil om munnen og gleder seg til fortsettelsen.

Smått utrolig skjedde det mye på de to siste etappene, slik at alle de sterkeste konkurrentene også måtte bryte. Noe som jo ikke akkurat gjorde dagen verre for teamet sin del. Av 12 biler i klassen, var det kun fire biler som kom i mål under Sigdalsrally.

Det jobbes nå på spreng for å skaffe til veie delene som trengs, slik at bilen blir klar til neste NM runde, Rally Finnskog, allerede om 14 dager.

Resultater fra helgens NM runde finner dere her

Resultater totalt i NM 2017 finner dere her

Les flere innlegg fra Team Snartemo Rallysport her