Rallyfører Søren Snartemo fra NMK Konsmo (t.h.) og kartleser Arne-Ingar Stulen fra NMK Hadeland har vunnet tre NM-gull med tohjulsdrevet rallybil. I år ble det NM-tittel med firehjulsdrevet bil. I midten Snartemos datter Emilie. Alle foto på siden: Anne Berit J. Reinsborg.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Snartemo/Stulen med ny NM-tittel

Søren Snartemo og Arne-Ingar Stulen vant i helga NM-gullet i klassen firehjulsdrevet bil.

Det ble som forventet en jevn kamp om NM-medaljene i rally under finaleløpet på Hedemarken lørdag. I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift ledet Søren Snartemo fra NMK Konsmo med to poeng foran Bernt Kollevold fra Asker og Bærum Motorsport før Rally Hedemarken. På tredjeplass lå Kollevolds klubbkamerat, Kenneth Johnsrød. Det var disse tre som skulle gjøre opp om NM-medaljene.

Kollevold og kartleser Ove Johnny Andersen fikk motorproblemer på sin Toyota Celica, og brøt etter den første fartsprøva. Selv om Johnsrød og kartleser Eirik Borge tok ledelsen og vant klassa på Hamar, hadde Snartemo tilstrekkelig forsprang før finalen. Han ble norgesmester sammen med Arne-Ingar Stulen fra NMK Hadeland etter andreplassen i dag. Johnsrød ble NM-toer og Bernt Kollevold måtte ta til takke med bronse etter brutt finaleløp. Snartemo og Johnsrød kjører Mitsubishi Lancer.

Fredriksson/Brynildsen

Gull til Brynildsen 

Eyvind Brynildsen fra KNA Varna hadde en forholdsvis trygg ledelse på Ole Christian Veiby fra KNA Solør Motorsport før løpet på Hedemarken. Derfor ble han norgesmester med trygg margin selv om han og kartlser Anders Fredriksson ble nummer to i helga. I mål var de 19 sekunder bak Veiby og hans kartleser Stig Rune Skjæremoen fra NMK Elverum.

-Jeg skal ikke stå fram som tøffere enn hva jeg er. Jeg innrømmer derfor at vi har kjørt med margin i dag, sa Brynildsen.

Han er selvfølgelig strålende fornøyd med å ta tilbake NM-tronen fra 2015. Ole Christian Veiby tok NM-sølvet, mens bronsen havnet i lomma på Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal etter hard kamp med Anders Grøndal fra Asker og Bærum Motorsport.

Det var Mads Østberg fra Asker og Bærum Motorsport som totalvant løpet i sin WRC-bil, en Ford Fiesta 2017-modell. Dette er samme bilen som han bruker i VM. Han hadde for anledningen med seg svenske Emil Axelsson i kartleserstolen. I og med at det ikke finnes klasse for bilen i NM, kjørte ikke Østberg om annet enn heder og ære. Det ble en fin gjennomkjøring før neste løp som er Rally Spania.

Storsveen/Storsveen

Ektepar til topps 

Ekteparet Morten og Merete Storsveen fra KNA Varna, trengte bare en håndfull poeng for å sikre norgesmesterskapet i klassen for internasjonale biler med tohjulstrekk. De kjørte inn til en 4.plass i dag med sin Renault Twingo R2, og kunne smykke seg med laurbærkranser etter mål. NM-sølvet gikk i år som i fjor til Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg og kartleser Marius Fuglerud fra NMK Drammen. De kjører en Peugeot 208 og ble nummer to i dag. Lars Martin og Mads Ola Stensbøl fra KNA Kongsvinger tok bronse i årets NM med sin Renault Twingo R2. Vinner av Rally Hedemarken ble Sindre Furuseth  fra Asker og Bærum Motorsport og svenske Jim Hjerpe i en Opel.

Borge/Johnsrød

Dramatikken uteble

Tradisjonen tro var det ventet tett kamp om NM-gullet i den nasjonale klassen for tohjulsdrevne biler. Edvall Martin Stenberg fra NMK Hadeland kjører en Ford Escort MK II. Han ledet med 7 poeng på Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg før dagens løp. Men da Volvo-føreren fra Kongsberg brøt etter 300 meter på den første fartsetappen, var det ingen som kunne ta fra Stenberg og kartleser Trond Håvard Østheim NM-titlene. Dermed hadde det ingen betydning om Stenberg og Østheim endte på en 3.plass i helga.

Østheim/Stenberg

På tross av brutt løp, sikret Hvamsahl sølvet foran Olav Fredriksen fra NMK Modum&Sigdal. Han ble nummer seks lørdag. Anders Kjær fra NMK Larvik kjørte fort på Hedemarken, og ledet helt til det sto igjen tre fartsprøver. Da mistet han og kartleser Gøril N. Undebakke fra NMK Nore og Uvdal et bakhjul og måtte bryte. Dermed røk også bronsemedaljen i NM for den uheldige Golf-føreren. Klassen ble vunnet av svenske Kristian Johansson og Fredrik Livh i en Golf.

Axelsson/Østberg

Ti-på-topp Rally Hedemarken

1.Mads Østberg/Emil Axelsson, Asker og Bærum Motorsport/ Ydre Motorklubb, Ford Fiesta WRC

2.Ole Christian Veiby/ Stig Rune Skjærmoen, KNA Solør Msp/ NMK Elverum, Skoda Fabia R5

3.Eyvind Brynildsen/Anders Fredriksson, KNA Varna/ Årjängs MK, Ford Fiesta R5

4.Marius Aasen/ Veronica Engan, Asker og Bærum Motorsport, Ford Fiesta R5

5.Anders Grøndal /Roger Eilertsen, Asker og Bærum Motorsport, Ford Fiesta

6.Frank Tore Larsen/ Torstein Eriksen, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta R5

7.Steve Røkland/ Joakim Sjöberg, KNA Kongsvinger/Hofors MS, Subaru STI

8.Kenneth Johnsrød/ Eirik Borge, Asker og Bærum Motorsport, Mitsubishi Evo IX

9.Søren Snartemo/ Arne-Ingar Stulen, NMK Konsmo, Mitsubishi Evo 6

10.Oddbjørn Røed/ Haakon Sande, NMK Sandefjord/ NMK Tønsberg, Ford Fiesta R5

 

For fullstendig resultatliste: http://rallyhedemarken.no/?page_id=327

Offisielle resultater kommer her: https://bilsport.no/poengstilling/