Bak fra venstre sponsorsjef i BAMA Oddbjørn Hjelmeset, Søgne FKs Trond Alfredsen og Frode Furru og kommersiell direktør i NFF Erik Loe. Foran fra venstre: Søgne FKs Geir Atle Karlsen og Gunnar Engebu. Søgne er enste Agder-klubb som er Eat Move Sleep-ambassadør i 2017. Foto: Thomas Brække Sæteren/NFF.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Søgne FK med i gjevt selskap

Som én av 35 klubber i landet er Søgne FK valgt ut av Norges Fotballforbund og BAMA til å være Eat Move Sleep-ambassadør i år.

Sunn livsstil hos barn og unge er én av flere ting som de utvalgte klubbene kommer til å fokusere på. Som det største særforbundet i Norge, er det viktig for NFF å inspirere og informere aktive, foreldre og frivillige, som er involvert i fotballen, til å gjøre sunnere valg både på og utenfor banen.

Med over 375.000 aktive utøvere har NFF et samfunnsansvar for å bidra til å bedre folkehelsen. Dette gjør forbundet blant annet i form av den fantastiske fotballaktiviteten som våre klubber tilrettelegger for barn og unge.

I forbindelse med å velge ut årets Eat Move Sleep-ambassadører, ble det blant annet lagt vekt på hva klubbene aktivt skal gjøre i sine klubber for å spre budskapet om Eat Move Sleep.

Imponert over Søgne

– NFF er imponert over innsatsen som Søgne FK har gjort for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Bjerketvedt sier videre at Søgne FK har jobbet solid og engasjerende for Eat Move Sleep i 2016, og at han gleder seg til å følge klubbens videre utvikling. Det er en selvfølge at Søgne FK skal være med når vi nå bygger ut konseptet. Dette for at flere kan se det verdifulle i sunn mat, bevegelse, og nok søvn, påpeker han.

– Vi i NFF vil oppfordre trenere i det daglige til å fokusere på Eat Move Sleep. Flere gode tips og råd vil komme løpende. Det være seg for eksempel på klubbenes nettsider, via foredrag og konkurranser. Ikke minst, vil det også tilbys flere sunne alternativer i kiosken, sier Bjerketvedt.

Spennende cup

Bjerketvedt fremhever også at Søgne FK skal arrangere en Eat Move Sleep-fotballcup, og programmet ser veldig spennende ut. For i tillegg til kampene underveis, vil både spillere og foreldre lære seg hvor viktig det er nettopp å ha et sunt og godt kosthold, nok fysisk aktivitet og god søvn.

I forbindelse med Eat Move Sleep-arrangementer, legges det opp til at klubb, trenere, foreldre og frivillige samarbeider. NFF sikter samtidig også mot å få engasjert både det offentlige og det lokale næringsliv.

Eat Move Sleep:
Eat Move Sleep har samlet de tre kjente elementene sammen til noe nytt. Dette vil blant annet gjøre at informasjon blir lettere tilgjengelig. Samtidig vil det inspirere folk til å gjøre bedre kostholdsvalg, være mer aktive fysisk og få bedre søvnvaner.

Fotballklubber deler kunnskap, som er ment at klubbenes spillere, medlemmer og støttespillere kan ha glede av. Ikke bare på idrettsfeltet, men også på andre arenaer som skole, jobb og fritid, der man på samme måte trenger overskudd, konsentrasjon og godt humør.

Eat Move Sleep er et konsept fra NFF og BAMA, i samarbeid med EAT Foundation.