Søgne-kaptein Sturla Enersen mottar pokalen for seieren i Søgnes eliteturnering i G14-klassen. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Søgne G14 vant eliteturnering

For tredje året på rad arrangerte Søgne FK i helgen en eliteturnering i aldersbestemte klasser. I år var det inviterte G14-lag fra Agder, Rogaland, Hordaland og Vestfold som deltok.

De lokale lagene slo bra fra seg i turneringen – noe som viser at det jobbes bra med rekrutteringen i mange klubber i Agder Fotballkrets.

Søgne slo Nøtterøy 1-0 i åpningskampen og fulgte opp med 2-1 mot Djerv 1919. I siste innledende kamp ble det tap 1-2 mot Åsane. I kvartfinalen ble Sandefjord slått 2-1, og da ventet Bryne i semifinalen. Etter en meget spennende og dramatisk kamp, der Søgne blant annet fikk keeper Erlend Udjus utvist ti minutter før slutt, vant Søgne også her 2-1.

I finalen ventet Åsane, og vertene var svært lystne på revansj. Og for en oppvisning det ble. Etter en jevn innledning tok Søgne-spillerne helt over og produserte målsjanser på løpende bånd. Lars Fanebust ordnet 1-0. Bare noen sekunder senere la Sturla Enersen på til 2-0. Henrik Fredriksen økte senere til 3-0, før Fanebust igjen var frempå og økte til 4-0 som var stillingen til pause.

I andre omgang kontrollerte Søgne-laget kampen og økte til 5-0 like før slutt ved Ibssa Tolla.

Kaptein Sturla Enersen kunne dermed heve pokalen for Søgne som dermed har vunnet turneringen to av tre ganger. Tomålsscorer i finalen, Lars Fanebust, ble kåret til finalens beste spiller.

Våg slo for øvrig Bryne 2-1 i bronsefinalen.