Her er Astrid Uhrenholdt Jacobsen i gang med improvisert styrketrening på hytta i Søgne. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Søgne-oppladning foran Fiskebrygga-løpet

-Jeg gleder meg til å konkurrere rundt Fiskebrygga i Kristiansand. Der er jeg så kjent at jeg skal unngå å gå feil, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Det sier en opplagt og sprudlende Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som vanlig på sørlandsferie i Søgne, foran lørdagens rulleskifest på Fiskebrygga.

Astrid deltok også i rulleskirennet i Bø i Telemark sist helg, men der klarte hun å gå feil.

– Det skal jeg nok unngå på Fiskebrygga, for der har jeg vært mange ganger, sier 30 år gamle Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som har feriert i Søgne helt siden hun var liten.

Til å begynne med på besteforeldrenes hytte på Kalsneset.

– Siden på vår hytte på en øy utenfor Amfeneset etter at foreldrene mine fikk råd til å bygge for seg selv, forteller hun.

En innbitt Astrid Uhrenholdt Jacobsen i sommerlig trening i Søgne. Foto: Privat.

Dermed har det blitt hundrevis av treningsmil på rulleski rundt på de mange småveiene i Søgne-området.

– For meg som er vant til å gå på rulleski på trafikkerte veier i Oslo, er det flott å kunne trene på stille og rolige småveier i Søgne, sier Astrid og forteller at turene ofte kan bli på fem, seks mil.

Imponerte
-Løpet på Fiskebrygga blir jo litt uvant i formen for mitt vedkommende, men det høres jo veldig gøy ut å gå i ei rundløype der, sier 30-åringen som imponerte stort under VM på ski i Lahti i vinter. Etter en trøblete forsesong kom VM-formen for fullt, og det endte med stafett-gull og to bronsemedaljer individuelt.

Mest imponerende var nok bronsen på 30-kilometeren der hun falt i starten og gikk med store smerter gjennom hele løpet. Etterpå viste det seg at hun hadde pådratt seg et brudd langt nede i ryggen. Sikkert første gang noen har gått inn til VM-medalje med ferskt ryggbrudd.

Trener for fullt
– Skaden plager meg heldigvis ikke noe særlig, og jeg kan gå for fullt på rulleski, forteller hun. Foran den viktige OL-sesongen har hun valgt å redusere en god del på treningsdosene. Dette fordi hun ofte har vært uten overskudd mot slutten av høstsesongen og tidlig på vinteren.

I tillegg har hun realisert drømmen om egen hund og kanskje fått en ny treningskamerat i Dovre, av rasen Kleine Münsterländer.

Lørdag formiddag er Astrid Uhrenholdt Jacobsen en av instruktørene på rulleskiskolen i Lauvåsen. Foto: Skiforbundet.

Litt sørlandsblod
Når det gjelder OL i Sør-Korea, er det 10 kilometer fristil med individuell start som har høyeste prioritet.

– Jeg vet at jeg er rimelig god til å holde høy fart når jeg går alene. Samtidig som jeg liker skøyting. Derfor er det favorittdistansen min, sier gull- og bronsevinneren fra Lahti,som lærte tidlig av Dag Kaas at stafett ikke skal være et satsningsområde foran et mesterskap.

– I stafett er du avhengig av andre. Det får komme som en bonus i tillegg til individuelle prestasjoner, sier Oslo-jenta med litt sørlandsblod i årene med farmor fra Kristiansand.

Og som også trener styrke i lettere improviserte omgivelser rundt hytta i Søgne-skjærgården. Lørdag ettermiddag er hun i aksjon i rundløypa på Fiskebrygga.

Les også: – Gleder oss til rulleski på Fiskebrygga

VM-vinnere på rulleskiskole