Lona Sneve og hesten Stóri-Dímon er her flankert av laglederne Maren J. Kirkebøen (t.v.) og Anne Pedersen (t.h.). Alle foto på siden: Mette Sattrup.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Søgne-rytter vant to VM-gull

Ungrytteren Lona Sneve (17) sikret seg to gull i helgas VM for islandshester.

Med 300 deltakere og 19 nasjoner ble det hard kamp om medaljene under VM for islandshester som ble arrangert i Oirschot i Nederland 7. – 13. august. Rundt 50.000 mennesker var innom arrangementet hvor de norske utøverne hevdet seg godt.

Gull i P2 Speedpass og gull i P2 250 meter pass ble det gylne resultatet til vår regjerende norgesmester i pass, Lone Sneve. Lørdag var første gull i boks for 17 år gamle Lona. Med Stóri-Dímon fra Hraukbæ, tok hun gull med tiden 21,60 sekunder i P1 250 m pass for ungryttere.

Imponerende ekvipasje
Foruten å vinne sin klasse, hadde den regjerende norgesmesteren i pass nest beste tid av samtlige startende, det vil si seniorer inkludert. Ikke mindre imponerende blir prestasjonen når man ser på fakta om hennes gullhest, her vitner hestens alder om både god holdbarhet og god horsemanship  – Stóri-Dímon fra Hraukbæ er 21 år gammel. Søndag sikret så Lona og Stóri-Dímon fra Hraukbæ enda et gull til egen premiesamling. Stóri-Dímon la konkurrentene bak seg, og med tiden 7,57 sørget han for enda en gullmedalje til Norge, nå i P2 Speedpass.

Seniorrytter Veronica Høgsveen Våland og Gáski frá Vindási leverte også en god innsats og endte midt på resultatlisten med tiden 8,02.Flere nordmenn presterte godt på VMs siste dag, i siste A-finale ble det femteplass i F1 til Stian Pedersen og Noi fra Jakobsgården.Ekvipasjen oppnådde en poengsum på 6,38. Seieren gikk til Tyskland og Frauke Schenzel/Gustur vom Kronshof med 7,29. Det ble en hederlig sjetteplass i dagens A-finale for Nils Christian Larsen og Viktor fra Diisa i tølt.

Med et stjernespekket felt og jevne karakterer i de første rundene ble dagens T1 en spennende konkurranse, både for utøvere og publikum. Total poengsum for Nils Christian og Viktor ble 7,39. Det viser at ekvipasjen fortsatt har en plass i verdenstoppen.Vant gjorde Jakob Svavar Sigurðsson fra Island og Gloría frá Skúfslæk med flere karakterer på 9,5, og en samlet poengsum på 8,94 poeng.

Norge avler gull
Bjartmar fra Nedre Sveen og Terna fra Kleiva tok hjem gullmedalje i hver sin avlsklasse under VM 2017 i Nederland.Terna fra Kleiva ble beste hoppe i 5-års klassen med eksteriørdom på 8,57, rideegenskaper 8,35 – totalt 8,44. Terna er etter Tigull fra Kleiva og Ôsp fra Skarholt, og er oppdrettet av eierne, Gabrielle og Bernt Severinsen. Bjartmar fra Nedre Sveen tok gull i klassen 7-års og eldre hingster. Han fikk 8,29 for eksteriør og 9 for rideegenskaper, hvorav 10 for skritt, – totalt 8,72.

Med den høye sammenlagtdommen fikk Bjartmar også en egen pris for beste hest under årets VM. Bjartmar er etter Bjartur frá Leirulæk og Löpp frá Akurgerði. Oppdretter er Kari Lindstedt og eier er Stall SP Breeding AS.

Innlegget ble først publisert her