Her jubler jeg for å ha klart det siste markløftet under NM 2014 på Storefjell i mai. Fotograf: Stian Jensen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Søgnejente løfter seg til landstoppen

Jeg er ei jente på  27 år fra Søgne som har drevet med styrkeløft i knappe to år, og som nå er rangert som nummer tre i Norge i min  klasse.

På julestevnet hos Oslo styrkeløftklubb i desember løftet jeg 172,5 kg i knebøy, 100 kg i benk og 147,5 kg i markløft. Med en total på 420 kg, ga det meg en tredjeplass i Norge i min klasse som senior. Jeg ble også kåret til stevnets beste kvinnelige løfter på poeng. Før stevnet hadde jeg nettopp levert masteroppgaven, og jeg hadde vært sengeliggende i flere dager med influensa. Stevnet gikk likevel over all forventning, da jeg økte min personlige total med 42,5 kg på sju måneder. Jeg er 168 cm høy og konkurrerer i – 84 klassen (72-84 kg).

Håndballbakgrunn

Jeg har alltid vært aktiv og drevet med idrett. Jeg har blant annet spilt håndball i 12 år. Jeg har også vært håndballtrener for både aldersbestemte lag, og regionstrener i SørVest-regionen. Etter ett år i Aalborg med trenerutdannelse flyttet jeg tilbake til Søgne der jeg jobbet som daglig leder i Søgne håndballklubb. Da jeg flyttet til Oslo for å studere juss, arbeidet jeg som hovedtrener for Oppsal J94. Etter hvert ble det ikke tid til håndball pga. studiene. Ved en tilfeldighet ble jeg spurt om å bli med i OPIL (Oslo Politiet idrettslag) sin styrkeløftkonkurranse da de manglet kvinnelige utøvere. Jeg møtte opp uten å vite helt hva jeg bega meg ut på. Det var utrolig moro, så etter juleferien tok jeg kontakt med Oslo styrkeløftklubb hvor jeg har vært medlem siden.

Det første halve året ble brukt på teknikktrening. Først høsten 2013 fikk jeg mitt første program og begynte å løfte litt tyngre. Nå trener jeg fem dager i uken, og hver økt tar ca. tre timer. Treningene består stort sett av varianter av styrkeløftøvelsene samt støtteøvelser.

Ambisiøs

I begynnelsen var det mange som ble overrasket over at jeg hadde ”byttet” idrett i en alder av 25 år. Mitt inntrykk er at folk stort sett synes det er kult at jeg som jente driver med styrkeløft, men en del er bekymret for skader. Til dem sier jeg at jeg har aldri vært så skadefri som nå! Målet er i første omgang å komme på regionslaget. Jeg håper også å bli tatt ut til å representere Norge under Vest- Europeisk mesterskap i løpet av få år.

Som nyutdannet jurist ved Universitetet i Oslo flytter jeg tilbake til Søgne i januar. Jeg gleder meg til å bli kjent med styrkeløftmiljøet på Sørlandet, og håper å finne mange andre styrkeløftinteresserte.