Topp tre i Dametråkken søndag, med Julie Meyer Solvang (f.v.), Birgitte Ravndal og Turid Hagelia Korshavn. Foto: Nils Petter Korshavn.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Solid deltakerrekord i Dametråkken

Denne trioen var kjappest da Dametråkken 2016 ble arrangert i Grimstad søndag.

Det var andre strake året at Grimstad Sykleklubb og Grimstad sitt damelag arrangerte et sykkelritt bare for jenter, Dametråkken. Nytt i år var at den ene klassen var et aktivt ritt med 5000 kroner i premiepenger. Håpet var at det skulle trekke flere deltagere, og det gjorde det. Rundt 40 sykkelglade jenter stilte til start, dobbelt så mange som i fjor. Cirka halvparten i en turklasse og resten i en eliteklasse med penger i premiepotten og dommere fra sykkelforbundet som fulgte rittet.

Turgruppen startet rittet og syklet fem runder i en løype på 5,5 kilometer. Tonje Richardsen støtet fra resten da masterbilen gikk og kjørte et par runder alene. Etter hvert fikk hun selskap av et par andre jenter og til slutt var det Renate Heen som spurtet inn til en ganske så overlegen seier.

I eliteklassen kjørte de åtte runder i samme løype. Her dominerte Grimstad-jentene fra start og Ingvild Brattekleiv gikk allerede i bakken på første runde. Hun fikk ganske raskt selskap av tre andre Grimstad-jenter. De holdt unna for resten av rytterne helt til mål. Det var til slutt Birgitte Ravndal som stakk av med seieren tett etterfulgt av Julie Meyer Solvang og Turid Hagelia Korshavn.

Her kan du lese alle resultatene. 

Været var fint og publikum koste seg med gratis kaffe og kake mens de heiet frem jentene opp bakken. I målområdet var det en flink og inspirerende speaker i Erik Mørland som skapte god stemning i løypa. Og ettersom rittet kun er for jenter måtte mannfolka stille opp som vakter og støtteapparat.

Målet med å arrangere et sykkelritt kun for jenter er for at en skal få oppleve hvordan det er å konkurrere mot andre jenter. I turritt er det som regel 99 prosent menn. Da er det fint å ha en mulighet til å måle krefter mot andre damer i et eget ritt. Forhåpentligvis kan dette også bidra til å øke rekrutteringen av jenter til sykkelsporten. Så nå håper vi på enda en dobling i antall deltakere til neste år. Dette er bare starten på et sykkeleventyr for damene på Sørlandet!

Skrevet av Aurora Nilsen, for Dametråkken 2016.