David Runde (t.v.) med sølvmedalje i Hovedløpet, som har status som uoffisielt NM. Foto: Ivar Haugen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sølv til David Runde i Hovedløpet

Etter sikker løping i det åpne fjellterrenget rundt Beitostølen tok David Runde fra KOK sin 3. strake hovedløpsmedalje på langdistansen.

H16-klassen ble vunnet av Vegard Kittelsen fra Freidig, mens David var 1.15 bak og kapret sølvet foran Halvor T. Halden fra Nydalen.

Årsbeste
– Terrenget innbyr til stor fart, og jeg fikk prøvd meg på noen skikkelige langstrekk, sier David og legger til:

– Jeg er i meget god form, og at dette var et av de beste løpene mine i år.

Dagen før hadde han en solid sprintløp også. 5. plass, drøye minuttet bak vinneren i den harde 16-årsklassen.

David Runde i farten. Foto: Pål Runde

Medaljer til Hisøy
Malin Hauge fra Hisøy imponerte også stort, og tok sølv på langdistansen og bronse på sprinten i D16. Beste jente fra Kristiansand ble Christiane Ruud Bøckman som fikk en 18. plass i samme klasse.

Gode 14-åringer
Flere KOK løpere presterte flotte resultater. Brage Takle fikk en sterk 6. plass på sprinten i H14, og i samme klasse løp Trygve Børte Nomeland inn til en solid 11. plass av 80 løpere. På langdistansen på lørdag gjorde Trygve Børte Nomeland et nytt solid løp med en 16. plass

Sosialt og trening
Hovedløpet (HL) er et uoffisielt NM for 14-16 åringene. HL går i forkant av o-landsleiren som varer frem til tirsdag. På O-landsleiren kombineres o-tekniske treninger med mye sosial aktivitet. Ca 500 deltakere er på plass. Leiren avsluttes med en kretsstafett. Neste år er det Kristiansand Orienteringsklubb som skal arrangere HL/O-landsleir. Vi gleder oss!

Agders tropp under HL 2017. Foto: Jon Terje Ekeland