Mathilde Sødal vant NM-sølvet i Rykkinnhallen i Bærum sist lørdag. Foto: Estela Re-Ma
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sølv til kristiansander i romaskin-NM

Mathilde Sødal fra Kristiansand Roklubb sikret seg en flott sølvmedalje i NM på romaskin.

Hun var blant fem roere fra Kristiansand roklubb som deltok sist helg. Det var stor deltagelse i alle klasser, og roklubben stilte i fire av dem.

På romaskin får en publikum mye nærmere på enn når en ror på vannet, så for roerne er det et artig arrangement. Samtlige deltagere rodde 2000 meter, som tar fra seks til åtte og halvt minutt. Både utøverne og publikum kunne se animerte robåter på storskjerm som viser plasseringen underveis.

Romaskin er noe alle kan drive med. NM er en anledning for hardtsatsende mosjonister til å måle krefter med toppidrettsutøvere og hele Norgeseliten. Romaskin som konkurranseform er voksende og en ser i dag en økende andel utøvere fra trim- og helsestudiomiljøet.

Imponerte i tøff duell

Mathilde Sødal imponerte med 2. plass i klassen siste års junior (u19). Hun gikk ut kontrollert, økte gradvis og tok innpå teten. Det ble etterhvert en spennende duell mellom Mathilde og Kornelia Knutsen (Sarpsborg roklubb), som kom i mål ett sekund bak Mathilde. For Mathilde ble det også ny personlig rekord på distansen. Vinner ble ble Amanda Helseth (Aalesund roklubb) som Mathilde har rodd sammen med i dobbeltsculler og dobbeltfirer i internasjonale konkurranser foregående sesong. Med disse resultatene blir det spennende å se hva de kan gjøre sammen kommende sesong på vannet.

En time senere var det duket for dame lettvekt der Oda Madland Aagesen (20) fra Kristiansand roklubb deltok. Dame lettvekt er klassen for damer inntil 61,5 kg på romaskin. Oda åpnet løpet bra og hang med i feltet første 1000 meter. Det var fire konkurrenter som var i teten og kjempet om seier. Teten var hard å henge med på, og dette kostet for Oda. Resultatet ble 6. plass med tiden 07:39,4. Løpet ble vunnet av Maia Lund (Bergens Roklubb) med tiden 07:25,9.

Flere gode prestasjoner

Masterroerene Renee Christin Røyneland og Tone Djupvik Svanevik deltok i seniorklassen og fikk bryne seg mot eliten. Vanlig distanse for mastersroere er 1000m, men sørlendingene ønsket mer utfordring. Begge åpnet sterkt og ledet i starten, men eliteroerne kom seg forbi da det nærmet seg ferdigrodd løp. Renee kom på 9. plass med tiden 07:52,3 og Tone Djupvik Svanevik endte på 12. plass på 08:23,6.  

I Herrer senior tungvekt hadde roklubben med Even Overskaug som skulle kjempe i et sterkt felt mot norgeseliten, men uten bronsemedaljevinnerne fra sommerens Rio OL; Olaf Tufte og Kjetil Borch. Even rodde inn til en sterk femteplass på tiden 6:06,3 og slo blant annet OL deltaker Nils Jakob Hoff (Fana Roklubb). Norgesmester ble Kris Cato Tohn (Sandefjord Roklubb) som rodde på 5:53,6.

Romaskin er noe dere alle har sett på et treningssenter, så den som vil må gjerne ta utfordringen på tidene våre medlemmer presterte i NM!