Mathilde Sødal (18) fra Kristiansand Roklubb imponerte med sterke prestasjoner i finske Tampere i helga. Foto: Arve Helseth
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sølv til Mathilde Sødal i nordisk mesterskap

Roeren Mathilde Sødal (18) fortsetter å prestere og bekreftet god form med pallplassering i nordisk før uttak til junior-VM i neste uke.

Tampere i Finland var årets arrangør av nordisk mesterskap, og i Mathilde Sødals klasse var det landslagsbåter fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Sødal stilte for Kristiansand Roklubb i det åpne mesterskapet, og tok likevel en sterk sølvmedalje. Hun slo dermed de andre landenes landslagsutøvere, med unntak av Norge.

Amanda Helseth var sendt som Norges representant, og hun vant med 3,73 sekund ned til Sødal. Jentene har vært veldig jevne i år og det var en hard kamp mellom dem denne helgen også. Sødal var litt uheldig i starten, og kom ut litt bak de andre. Dette hentet hun imidlertid igjen i løpet av distansen, men til dette brukte hun nok krefter som sårt trengs for å slå spurtsterke Helseth.

Tradisjonen tro er det nasjonal regatta på søndagen etter nordisk mesterskap. Dette byr på en mulighet for revansj, og ikke minst at vinnerne fra dagen før bør prøve å holde de andre bak seg igjen. Selv om det ikke deles ut nye mesterskapsmedaljer, er konkurransen stor. Sødal fikk en bedre start, og ledet tidvis løpet. Det ble et uhyre spennende løp, som endte med en duell mellom Sødal og Helseth. Med minst mulig margin snek Helseth seg nok en gang foran Sødal. Kun ørsmå 82 hundredeler skilte roerne i mål.

Til tross for at Sødal kun har satset roing i halvannet år har hun sterke prestasjoner i robåten med blant annet NM-gull for junior fra i fjor høst. Årets store mål er en plass i dobbeltsculleren som er Norges Roforbund sin satsningsbåt til junior-VM i august. Blir hun tatt ut må båten klare kvalifiseringskrav for å bli sendt til junior-VM. Med sølv i nordisk, gullet fra i fjor høst, fire seire i norgescupen for junior, en seier og en andreplass i norgescupen for senior, kan det se lovende ut for å komme inn på representasjonslandslaget og delta i junior-VM i Litauen.

Les flere innlegg om Mathilde Sødal her