Kristiansanderen Chenno Tim (29) er profesjonell danser. Sønnen Enohlay (8) har arvet hans interesse for breakdance. Foto: Fædrelandsvennen/Privat
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Som far, så sønn

Enohlay (8) har breaket siden han var halvannet år gammel. Hans iver etter å lære nye tricks er minst like sterk som min.

Mens jeg ikke kom i gang med breaking før jeg var 13 år, har Enohlay holdt på med det nesten hele livet. Han er naturlig interessert, og vi trener sammen to ganger i uka. I tillegg blir det mye uformell lek og breaking på de rareste steder. Han battler mye med sin lillesøster Sophia på seks år.

En
Enohlays første trick, halvannet år gammel. Foto: Privat

Ved siden av breakingen spiller han fotball, slik jeg gjorde da jeg var på hans alder. Jeg er trener for G8-laget til Hånes, og det er gøy å se de unge spillerne kose seg med ballen uten at det er for mye alvor involvert. Det kommer tidsnok.

Video av Enohlay og meg som breaker sammen, da Enohlay var seks år:

Enohlay øver en del på headspin og kanskje klarer han det i løpet av sommeren. Jeg har bare utført en skikkelig headspin én gang og da var jeg svimmel i en uke etterpå. Det er et veldig kult trick å kunne, og Trond fra Kingwing Crew gir Enohlay gode tips på veien mot å mestre det.

Video av Enohlay som løper opp en vegg og tar baklengs salto, såkalt wallflip:

Se Enohlay (8) gjøre wallflip from FVN on Vimeo.

For noen år siden hadde Enohlay og jeg vårt første show sammen, foran nærmere 1000 skoleelever i Dyreparken. Etterpå ble han nesten nedrent av elevene som ville gi ham ros for innsatsen. Det var mest gøy, og litt skummelt, for en liten gutt. Men han har absolutt fått smaken på å stå på en scene, så får vi bare se hva fremtiden bringer.

Her kan du se meg i en fersk video:

Chenno Tim er blant Norges beste breakdansere from FVN on Vimeo.

sønn6
Enohlay og jeg i fotostudio for et par år siden. Foto: Saona Puth

Les også: 

Dansen reddet meg fra mobberne

En deilig anerkjennelse

Sølv i breakdance-NM